loader
Foto

"Cântec și poveste" pe meleaguri maramureșene

Vineri, 17 noiembrie, de la ora 15.00 pe TVR 3, v-am invitat pe meleaguri maramureșene, pentru a ne bucura sufletul cu minunate cântece aduse de soții Maria și Mihai Nemeș.

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

(w882)

O familie de mesageri ai cântecului popular din minunatul ținut maramureșan ce-și împart dragostea între familie și cântec, între bucuria de a cânta și cea de a împărți clipe de neuitat celor ce iubesc cântecul neamului. Povestea drumului parcurs de Maria și Mihai s-a împletit firesc cu minunate cântece din repertoriul lor, filmate în cadre de poveste...

(w882)

Despre cum s-a apropiat Mihai de vioară, instrumentul despre care mărturisește că este prima lui mare dragoste, despre cum a reușit să aibă prima lui vioară adevărată și cum a învățat să cânte la acest instrument ce l-a consacrat, am aflat din mărturisirile lui pline de umor, nostalgie și viață.

(w882)

Maria ne-a povestit despre întâlnirea sa providențială cu "doamna folclorului românesc", Mărioara Murărescu, și despre ce a însemnat pentru ea Televiziunea Română. Despre oamenii ce i-au fost alături pe acest minunat drum în lumea cântecului. Povești și cântece frumoase, într-o emisiune realizată pentru sufletele dumneavoastră.

 

Prezintă: Alexandru Pugna
Producator: Radu Anghel

17:30 Lumea de aproape

*Studioul teritorial Craiova

* Confesiunea-partea a II-a

In Saptamana Mare, Simona Musuroi va propune un reportaj aparte la LUMEA DE APROAPE, partea a II-a a unui interviu de colectie oferit de parintele Mihalache Tudorica , cum ii place sa i se spuna, cel care de altfel in urma cu cativa ani obtinea titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Craiova, unul dintre cei mai remarcabili scriitori contemporani ai Olteniei,cu un suflet de copil (parca nu ca o coincidenta nascut chiar intr-o zi de 1 iunie).

In "Confesiunea" , parintele spune: ""Suferinta este o academie ca si ietarea. Cine-nvata suferinta pe de rost stie sa ierte totdeauna... Singurii ochi care nu te uita niciodata sunt ochii din icoane. De-acolo nu le sterge nimeni pentru ca Dumnezeu, care este in icoana, iti ajuta sa nu-ti dispara ochii cel putin de-acolo... Sunt trist pentru ca ne pierdem atat de mult si atat de usor!"

Producător Simona Mușuroi

17:55 Teleshopping-Publicitate

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste

În așteptarea Luminii, la „Cântec și Poveste"

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 15.00, la TVR 3, vă invităm la o ediție specială a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată cântărilor ...

 

#tvr3