loader
Foto

Galerie foto

Cântece de ieri și de azi, la Festivalul de Folclor ”Ileana Sărăroiu”

Duminică, 14 iunie 2020, de la ora 12.00, la TVR3, emisiunea  ”Cântec și poveste” a făcut un popas pe scena Festivalului Național de Folclor ” Ileana Sărăroiu ”, Târgoviște 2019.

 

Cântec și poveste

Gânduri din partea actriței  Miruna Ionescu”Se cunoaște faptul că muzica readuce în memorie lumi şi poveşti, reuşind printr-o forţă unică să trezească emoţii puternice şi să transpună ascultătorii în spaţii şi timpuri neîngrădite de timp și spațiu. Când vorbim de vremurile de odinioară ne amintim de acea perioadă de strălucire a eleganței și bunului simț, în care lumea sorbea tot ce însemna cultură și artă de calitate. O atmosferă aparte...străzi, arhitecturi, miresme, lumini, frământări, declarații de dragoste,  pe care muzica le reconstituia într-un mod inegalabil.  Se cânta în resturante selecte, în localuri, în cârciumioare la şosea, în superbele grădini de vară. Era, cumva, o cortină sonoră a întregului oraș. O lume născută  din veacuri de cântece fericite.

Nemuritoare va rămâne acea lume, atâta timp cât pe acest pământ vor mai exista oameni cu dor de frumos. Atâta timp cât suflarea aceasta omenească va mai păstra un dram de credință, că doar prin artă, prin cultură, prin istorie putem să vedem sau să descoperim acea parte luminată a vieții. Acesta este crezul meu, al unui om pentru care muzica, televiziunea și teatrul vor rămâne altarul meu profesional. Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru acest har, părinților mei pentru educația pe care au știut să mi-o ofere, mulțumesc profesorilor mei pentru că au crezut în mine și, nu în ultimul rând, mulțumesc colegilor mei de scenă, violonistul Valentin Albeșteanu, pianistul Valentin Cucu, Daniel Mustățea și Nicolae Petrea pentru că împreună am reușit să salvăm dincolo de timpuri o Poveste din Bucureștiul de Odinioară.”

(w882) cantec si

(w882) cantec si

***

Slujitori ai scenei ...

(w882) cantec si

O lume în care muzica este hrana sufletului, o lume în care viața de artist înseamnă muncă, perseverență și ambiție.   Fie că vorbim de muzica folclorică sau de muzica lăutarilor de altădată, presupune același ideal pentru ei, artiștii, de a nu renunța la gândul pentru care Dumnezeu i-a hărăzit.  Zilnic, acești slujitori ai cântecului sunt preocupați de a se reinventa, în repertoriu, în programe sau proiecte culturale, pentru ca Măria Sa Publicul să le ofere de fiecare dată răsplata, aplauzele.

(w882) cantec si

Pentru acest miraculos sunet al aplauzelor , ei, artiștii, sunt mereu la frumoasa și nobila lor datorie.   

Vă invităm să le ascultați glasurile și interpretările inedite, și mai ales  cântecele  de ieri și de azi, în recitaluri de excepție la Festivalului de Folclor ”Ileana Sărăroiu”, Târgoviște 2019.

Bucurie, împlinire și multe  aplauze de la publicul dâmbovițean, pentru: Miruna Ionescu, Constantin Enceanu, violonistul Valentin Albeșteanu și tinerii interpreți Gabriel Dumitru și Maria Magdalena Banu.

(w882) cantec si

Producător: dr. Maria Tănase Marin

 

 

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3