loader
Foto

„Cântecul de acasă” - ediție specială la TVR 3, la trecerea dintre ani pentru ortodocşii de rit vechi

Relizatoarea TVR Timişoara şi interpreta de folclor Felicia Stoian ne-au propus să petrecem împreună, în emisiunea „Cântecul de acasă”, difuzată pe 14 ianuarie, de la ora 16.00. I-au fost alături interpreţii Adrian Stanca, Maria Coman şi Ciprian Roman.

 

Felicia Stoian

Anul Nou bate şi în poarta românilor ortodocşi de rit vechi, prilej pentru TVR 3 de a continua sărbătoarea. Realizatoarea TVR Timişoara şi interpreta de folclor Felicia Stoian ne-au propus să petrecem împreună, în emisiunea „Cântecul de acasă”, difuzată pe 14 ianuarie, de la ora 16.00.

Ediţia specială a menţinut atmosfera de bună dispoziţie prin cântece de sărbătoare de ieri și de azi, din repertoriul unor interpreți din Banat și Ardeal, care s-au format şi dezvoltat în emisiunea „Tezaur folcloric”.

Un artist complet și un om împlinit, fost colaborator emblematic al Ansamblului Ciocârlia din București, Adrian Stanca a oferit cu generozitate publicului flori de cântec „din dor de Banat”. Cu rădăcini în Maramureșul istoric, interpretul născut la Hitiaș, provine dintr-o familie de oameni simpli, dar mari iubitori de cântec și tradiții populare românești. În repertoriul său se regăsesc aproape o sută de cântece populare bănățene, colinde și cântece de petrecere.

O fericită şi împlinită comuniune de destine s-a petrecut între Felicia Stoian şi Maria Coman, cele care, din 1997, sunt „surori” nedespărţite, devenind de-a lungul timpului „două trupuri într-un suflet”, aşa cum le place să îşi spună. Ce le uneşte, e, desigur, folclorul. Au numeroase albume împreună, vocile lor sunt compatibile şi se completează armonios. Era şi firesc, astfel, ca Maria Coman să fie şi ea prezentă la sărbătoarea trecerii dintre ani de la TVR 3.

Bunicul său cânta la vioară. A fost, probabil, cel care i-a insuflat lui Ciprian Roman dragostea pentru folclor. A avut şansa să participe la festivaluri-concurs de folclor la începutul carierei, dar mărturiseşte că „îi datorez totul Marioarei Murărescu şi Tezaurului ei folcloric. Făcea nişte spectacole minunate. Dacă ajungeai acolo, era imposibil să nu te lansezi, mai devreme sau mai târziu. […] Era locul unde se refăcea lumea satului autentic, tradiţional.” Ciprian Roman urează şi el „La mulţi ani!” ortodocşilor de rit vechi, la „Cântecul de acasă” de la TVR 3.

(w882) Cantecul d

Înzestrat cu har special, Ștefan Constantin Moacă este un adevărat reper în muzica instrumentală româneacă. Trompetistul Orchestrei Profesioniste Banatul din Timișoara ne-a oferit, de asemenea, un moment special duminică după-amiază, la TVR 3.

15:00 Cantec si poveste

*Studioul teritorial Tg.Mures * Interpreți din Ardeal

Moderator Cristian Ţăran Producător Vasile Braic

16:00 Taina zilelor mari

*Studioul teritorial Cluj

* O EDITIE SPECIALA DEDICATA SAPTAMANII MARI.

O emisiune realizata cu participarea Preasfintitul Benedict Bistriteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului

Moderator Loredana Corchis

Producator Luminita Purdea-Cotutiu

 
Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi au celebrat peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

 

#tvr3