loader
Foto

Carmen Târnoveanu a dat startul sezonului 12 al emisiunii „Dăruiește Românie!”

Artiștii României, consacrați sau la debut, creatorii de frumos, cei care ne provoacă să descoperim lumi noi, cei care ne învăță să sperăm și să visăm, cei care dau viață bucuriei de a dărui, de a oferi o parte din noi celorlalți, ei bine, toți, fără excepție, se regăsesc în scenariul noului sezon al emisiunii „Dăruiește Românie!”

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Emisiunea „Dăruiește Românie!” prezintă, într-un format de divertisment, partea cea mai frumoasă și mai sensibilă a acestei țări: cultura artistică, prin artiștii ei consacrați sau debutanți, dar promițători. Și pornind de la colaborările temeinice pe care emisiunea „Dăruiește Românie!” le-a construit şi consolidat pe parcursul celor 11 sezoane, am decis ca în sezonul al 12–lea al emisiunii „Dăruiește Românie” să ieșim din studioul Televiziunii Române și să descoperim oameni și locuri de ținut minte.

Trupa Parlament se lansa în anul 1998 cu unul dintre hiturile pop rock cele mai difuzate la radiourile din România de până atunci : Vine Vara!

(w882) Trupa Parl

Și întocmai ca o vară plină de energie și valențe solare a venit și această trupă în peisajul muzical românesc, urmând să se impună în topuri, în anii ce au urmat cu piese de pe albumul „Trăiește-ți viața” („E frumoasă foc„ și „Valul”). Trupa a rămas constantă în calitate și mesaj, cu melodia „Suflet pierdut”, considerată una dintre cele mai frumoase balade românești.

Doru Isăroiu, solistul vocal al trupei începe în anul 2010 o colaborare inedită cu Trupa „de casă” a unui club din București, alături de care impune un nou standard de energie și calitate a prestației scenice. În această formulă au susținut sute de concerte remarcabile pe scenele cluburilor din toată țara, evenimente, lăsând mereu impresia afinității depline față de muzica bună.

(w882) Trupa Parl

Între timp, trupa și-a schimbat numele în RED PARLAMENT, lansând 4 single-uri proprii: „Amprente din iubirea mea”, „Străini”, „Îndrăgostit de prietena ta” și „Romantic story”, toate foarte aplaudate public.

„Calea mea este aici unde s-a nimerit să fiu, nu pot omite nimic din ceea ce există. Iar muzica există, muzica face parte din mister. Eu împărtășesc această magie cu voi de fiecare dată când urc pe scenă. Sunt fericit să fac în viața ceea ce-mi place, norocos că sunt înconjurat de oameni minunați. Cântați, dansați, bucurați-vă de viață!”, ne îndeamnă artistul, Doru Isăroiu.

Amely, pe numele ei real Ene Ana Maria Emilia. Anul acesta de ziua ei de naștere, pe 20 februarie 2024, a lansat cea de-a treia piesă din cariera ei de artist independent, „Rămas Bun”, care a fost lansată pe canalul de YouTube Sicvrio.

(w882) Amely. Fot

Între timp, piesa ușor-ușor a devenit un pic cunoscută și a crescut pe YouTube organic. Până într-o zi când a fost contactată pe instagram de Netaniel, pe numele lui real Netaniel Pușcaș, care este din orașul Jibou Sălaj și are 26 de ani, și care a întrebat-o dacă vrea s-ai facă un remix la piesa „Rămas Bun„ pentru că îi place foarte mult această piesă. Piesa a început să fie pe radiourile din străinătate. Amely și Netaniel se găsește pe canalele de YouTube. Până acum piesa Remix RĂMAS BUN se ține în top de 4 săptămâni în Olanda. De curând Amely a filmat alături de părinții ei Ene Serban Florin și Ene Marta, în care toți trei au un rol principal într-un videoclip pentru noua piesă de a lui ȘISU și Macanache și Rashid.

Carmen Târnoveanu despre emisiunea “Dăruiește Românie!”

(w882) Carmen Tâ

Emisiunea „Dăruiește Românie!”, pe care o realizez și o moderez de 11 sezoane, este un proiect pe care l-am început în 2018. Când am gândit acest spectacol de televiziune, într-un format de divertisment, am plecat de la dorința de a oferi românilor partea cea mai frumoasă și mai sensibilă a acestei țări: cultura artistică, prin artiștii ei consacrați sau debutanți, dar promițători, dar și poveștile antreprenorilor culturali, creatorilor de frumos din diverse domenii de activitate. Astfel că, în timp, emisiunea a devenit scena mărturisilor oneste, bucuriilor împărtășite, poveștilor despre curaj și vise.

(w882) Carmen Tâ

Și iată că astăzi, emisiunea „Dăruiește Românie!”, continuă povestea la TVR3. În emisiunea “Dăruiește Românie!” veți regăsi de fiecare dată acel ceva care, în primul rând pe mine mă animă, mă motivează și mă reprezintă: un profund respect pentru valoarea artistică și culturală, atemporală și indiferentă la mode sau curente trecătoare.

Într-o lume confiscată parcă de zgomotul rețelelor sociale, continui să cred în farmecul emisiunilor de televiziune realizate în platou, prin efort colectiv, după reguli scenaristice, tehnice și de expresie artistică. Aceste elemente ce compun spectacolul de televiziune nu se vor perima niciodată, pentru că ele induc telespectatorului o intimitate inconfundabilă, dincolo de ecran, o anume disponibilitate de a asculta, de a privi cu atenție și curiozitate, de a trăi liber emoția artistică.

Cristina Chiriac este o femeie de afaceri română, de profesie economist, specializată în finanțe, bănci, burse de valori și asigurări și doctor în economie, evaluator, expert contabil, practician în insolvență, mediator și arbitru internațional în mediere.

(w882) Carmen ÈšÃ

Din 2013, Președinte al Asociației Naționale a Antreprenorilor din România, pentru ca în anul 2018 să devină președinte fondator al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, singura confederație patronală al cărui obiectiv principal îl reprezintă susținerea și promovarea antreprenoriatului feminin. În emisiunea „Dăruiește Românie” a povestit despre arta de a visa, despre forța unui ideal care împreună pot contura cea mai valoroasă afacere, și anume acțiunea de a trăi împlinirea propriului destin.

ADNANA iubește arta în toate formele ei: cântă, dansează, pictează, desenează. Din 2021 s-a lansat în industria muzicală, prima piesa fiind realizată în colaborare cu o casă de producție internațională. Acum este aproape gata primul ei maxi single. Adnana este elevă în ultimul an la Colegiul Cervantes, este bursieră, cu o colecție de note de 10, ceea ce arată faptul îmbină foarte bine școala cu muzica.

(w882) Adnana. Fo

Despre Street Art Festivals și despre Hub-uri cultural-artistice, toate de găsit într-un București capitală europeană, am povestit împreună cu Irina Drăgoi și Ioana Gheorghe.

J Shar-k și DJ Alén aduc în emisiunea „Dăruiește Românie”, atmosfera din cele mai importante festivaluri de muzică din lume.

(w882) Carmen și

***

Dacă ați ratat ediția LIVE a emisiunii Dăruiește Românie!, ne găsiți pe TVR+.

„Dăruiește Românie!” este difuzată vinerea, de la 20.00, în direct, la TVR3.

Emisiunea poate fi urmărită și de telespectatorii din străinătate, la TVR Internațional, în fiecare joi, de la ora 22.00, ora României.

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

**

Realizator: Carmen Târnoveanu

Director de imagine: Valentin Purza

Regizor tv: Manuela Apostol

Foto credit: Mihaela Petre

4:30 Transparenţe (R)

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalităţi actuale ale Clujului, Transilvaniei şi chiar naţionale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părţi de Europă în plină emergenţă, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

(Reluare)

5:30 Selfie (R)

*Studioul teritorial Timişoara

*SELFIE are în vedere artişti, muzicieni, tineri pasionaţi de ştiinţă sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceştia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret şi vor spune despre ei lucrurile care consideră că îi fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveştile acestor oameni, care are cam aceeaşi vârsta ca şi protagoniştii. Emisiune dinamică, neconvenţională, în care orice este posibil!

Producător Roxana Morun

(Reluare)
 
Carmen Târnoveanu a dat startul sezonului 12 al emisiunii „Dăruiește Românie!”

Artiștii României, consacrați sau la debut, creatorii de frumos, cei care ne provoacă să descoperim lumi noi, cei care ne învăță să sperăm și să ...

„Milionar la minut”

„Milionar la minut”

publicat: vineri, 04 octombrie 2024

Adaptare tv de Constantin Dicu, după piesa cu același titlu de Tudor Popescu, spectacolul a avut premiera pe 30 septembrie 1999 şi spune povestea ...

Șlaierul miresei

Șlaierul miresei

publicat: joi, 03 octombrie 2024

Un proiect inedit de redescoperire a limbii vorbite în Banat. Toate poveștile sunt veritabile, rostite în grai popular, în atât de bogata şi de ...

 

#tvr3