loader
Foto

Carmen Târnoveanu, invitată în Irlanda de soprana Ianna Novac | VIDEO

Emisiunea TVRi "Dăruiește Românie!" intră în casele artiștilor prin intermediul internetului în această perioadă de distanțare socială cauzată de COVID-19.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Vineri, 3 aprilie, la prima ediție specială a emisiunii "Dăruiește Românie!", i-ați putut vedea și asculta pe: soprana Ianna Novac, tenorul Octavian Dobrotă și Adrian Novac.

(w882)

Carmen Târnoveanu l-a cunoscut pe fratele Iannei Novac, Adrian Novac, stabilit în Irlanda de peste 20 de ani. Acesta a împărtășit din trăirile lui pentru telespectatorii TVR Internațional:

“Este o zi cu soare, e frumos, stăm în casă. Nu ni se permite să circulăm prin oraș, ieșim de 3 ori pe săptămână pentru strictul necesar. Sunt reguli stricte la care se adaugă altele noi. Suntem de aproape 20 de ani în Irlanda. 7 ani am stat în Kork, în sudul Irlandei, apoi, datorită jobului, ne-am mutat mai la sud de Dublin, în Waterford. Este o poveste de viață, în august m-am căsătorit, la o lună s-a căsătorit și Ianna. A fugit vremea, ne-am trezit în Irlanda, sunt 20 de ani. Despre comunitatea de români de aici, suntem mulți, avem o comunitate în fiecare oraș, în Waterford, Kork, Dublin, aproape în toată Irlanda. Ne întâlnim cu toții mai ales duminica la Sfintele Liturghii.”

Mai multe detalii, vă invităm să descoperiți aici:

0:00 Se întâmplă acum

Producător Miruna Moraru

1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...