loader
Foto

Cartea ca o comoară: O ediție „Locuri, oameni și comori" alături de restauratorii de cărți vechi

Duminică, 4 februarie, de la ora 11.30 pe TVR3, emisiunea „Locuri, oameni și comori" v-a invitat la ediția în premieră, cu titlul „Cartea ca o comoară".

 

Locuri, oameni și comori

Cărțile vor rămâne întotdeauna un izvor de cultură și cunoaștere, iar atunci când e vorba despre cărți rare, vechi de sute de ani, informațiile pe care ni le transmit sunt cu atât mai valoroase.

(w882) LOC 4 febr

Păstrarea lor pentru generațiile viitoare este o datorie a tuturor, iar pentru unii, o meserie de onoare, adică pentru descoperitorii, conservatorii și restauratorii de cărți, așa cum vom vedea la Centrul de Conservare și Restaurare de Carte Veche de la Alba Iulia și la Biserica Evanghelică din Mediaș.

(w500) LOC 4 febr

Invitații ediției sunt: Hugo Schneider - fost epitrop al Bisericii Evanghelice din Mediaș; Alexandru Știrban - șeful secției Conservare-Restaurare a cărții vechi de la Alba Iulia; Maria Cernea - restaurator, Centrul de Restaurare și Conservare a cărții vechi de la Alba Iulia; PhD. Adinel Dincă – profesor asociat, Facultatea de Istorie Babeș-Bolyai, Cluj Napoca.
(w500) LOC 4 febr
***
Producător: Emilia Nicolaescu

 

 

8:00 Telematinal (R)

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

(Reluare)

8:55 Teleshopping-Publicitate

 
Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

Pe meleaguri maramureșene cu ”Cântec și poveste”

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Vineri, 1 martie, la TVR 3, începând cu ora 15:00, vă oferim un mărțișor muzical - folcloric, adus în spațiul emisiunii "Cântec și Poveste" de ...

Marți, 27 februarie, de la ora 16.00, la TVR Craiova și TVR 3, Luiza Paraschivu ne-a oferit o nouă ediție "Forum Economic".

Ziua bună de la Iași, o ediție despre pasiune | VIDEO

Ziua bună de la Iași, o ediție despre pasiune | VIDEO

publicat: marţi, 27 februarie 2024

Raluca Aftene v-a invitat marți, 27 februarie, la o ediție "Ziua bună de la Iași" despre pasiune.

 

#tvr3