loader
Foto

Invitație la Cernătești, în „Lumea de aproape" | VIDEO

Studioul teritorial TVR Craiova ne-a pregătit pentru 22 august, de la ora 17.30, pe TVR3, o reîntâlnire cu ediția emisiunii „Lumea de aproape" în care am cunoscut sufletul Cernăteștilor.

 

Lumea de aproape

Pe dealurile nordice ale Doljului, la Cernătești, sunt încă oameni care cred că satul românesc nu a murit și mai poate spune ceva și astăzi, în mileniul al treilea.

Cezar Pahomie este profesor de istorie la oraș, dar, în ultimii ani, casa părintească și rădăcinile îl aduc tot mai mult la Cernătești.  Vrea să refacă locuința veche de peste două secole, cu materialele și cu tehnicile tradiționale. A dat sfară-n sat, dar și peste deal, la Craiova, și a pus de o clacă, cum se făcea pe vremuri, adunând în curtea sa săteni, dar și prieteni orășeni ce iubesc moștenirea trecutului.

Tanti Marcela și nea Gelu sunt dintre sătenii care mai știu cum se făceau țăsturile sau gardurile împletite din nuiele și cunosc secretele bucătăriei țărănești, atât de gustoase.

(w882) Cernatesti

Ei au împărtășit toate acestea cu bucurie și mândrie, dar și cu speranța că o parte bună din trecutul nostru trece mai departe și devine temelie a prezentului și a viitorului.

O poveste de demult, reînviată, care ne spune convingător că satele noastre ne așteaptă răbdătoare, cu o fabuloasă capacitate de a ne dărui, fiecăruia dintre cei ce știm să le redescoperim, propria margine a raiului.

***

TVR Craiova

Producător: Mirela Giodea

22:00 Spectacol „De la Iasi la Chisinau”

(II) * Studioul teritorial Iaşi

* Doua orchestre din Romania si Republica Moldova pe o sigura scena: Orchestra "Mugurelul" Chisinau si Ansamblul "Constantin Arvinte" Iasi Producător Horia Gumeni

23:30 Cântec şi poveste (R)

*Studioul teritorial Craiova

* Ziua Olteniei

Producător Laura Constantinescu

(Reluare)
 
„Caligula

În 1944, piesa de teatru „Caligula" a fost publicată la Gallimard. Această „tragedie a inteligenței” în patru acte are premiera pe 26 septembrie ...

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: sâmbătă, 04 mai 2024

Carmen Târnoveanu v-a așteptat alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, ați putut urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale ...

 

#tvr3