loader
Foto

Invitație la spectacolul de teatru de la TVR - „Ciuta", de Victor Ion Popa | VIDEO

Teatrul Naţional de Televiziune a prezentat duminică, 19 mai, la ora 20.00, pe TVR3, și la ora 23.10, pe TVR Internațional, spectacolul cu piesa „Ciuta", de Victor Ion Popa, în regia lui Geo Saizescu, la debutul său în teatrul de televiziune. În distribuția spectacolului din Arhiva de Aur a TVR îi regăsim pe actorii Nineta Gusti, Fory Etterle, Ion Besoiu, Mariana Mihuț.

 

CIUTA

de Victor Ion Popa

În distribuție: Mariana Mihuț, Eugenia Bădulescu, Nineta Gusti, Fory Etterle, Ion Besoiu, Ștefan Mihăilescu- Brăila,
Emil Hossu, Mariella Petrescu

Regia: Geo Saizescu

Scenografia: Doina Levintza

Director de imagine: Edwiga Adelman

Regia de montaj: Marga Niță

Acţiunea piesei este plasată într-un oraș românesc de provincie de la începutul secolului XX, unde trăiesc oameni liniştiţi şi cinstiţi, precum cei din familia doctorului Micu, şi unde viaţa se desfăşoară după nişte principii morale solide. Dar, cum societatea românească a fost mereu nevoită să treacă prin transformări în urma unor schimbări de regim economic sau politic, viaţa tihnită a orăşelului se schimbă când apar afaceriştii orgolioşi şi agresivi care cred că pot cumpăra orice cu bani, inclusiv suflete. Costea Moceanu, un cetățean care s-a îmbogățit ilicit și are ca singur Dumnezeu banul, dorește să o ia de soție pe frumoasa orașului și începe să pună la punct uneltiri diabolice. Însă frumoasa Carmen nu dorește să petreacă viața alături de el.

Echipa tehnică:

Asistența tehnică: ing. Bernanda Marin; lumini: Arcadie Michițiuc, Constantin Ciobanu; ilustrația muzicală: George Popescu; sunet: Mariana Pujol; machiaj: Ana Neagu; regia de studio: Nicolae Rădulescu; imagine: Constantin Lungu, Aurel Copos, Alex Condurache.

(w882) Ion Besoiu

***

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR.

Mai multe fotografii din spectacol puteți vedea aici.

8:00 Monocrom

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Episcopul martir al Oradiei Nicolae Popoviciu, episodul I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
 Invitație la spectacolul „Salonul nr. 6”, de A.P. Cehov

Vă invităm să urmăriți, la TVR 3 și TVR Internațional, duminică, 26 mai, ora 20.00, respectiv ora 23.10, spectacolul „Salonul nr. 6”, o producție ...

"Lumea de aproape", la TVR 3 | VIDEO

publicat: vineri, 24 mai 2024

O nouă ediție "Lumea de aproape" a fost programată vineri, de la ora 17:30, la TVR 3.

“Din Arhiva TVR“: interviu cu Ion Haiduc

“Din Arhiva TVR“: interviu cu Ion Haiduc

publicat: vineri, 24 mai 2024

“Ca să ai conștiința propriilor rădăcini trebuie să te învețe cineva“, mărturisește Ion Haiduc în cea de-a doua parte a emisiunii dedicate lui ...

 

#tvr3