loader
Foto

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR 3 ne-a propus vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare și persistență”, a Școlii de Acasă - Hundorf (ȘAH).

 

Picătura de cultură

Inițiat în 2007 la București și dezvoltat în mai multe orașe din România în parteneriat cu organizații locale, evenimentul denumit generic „Noaptea Albă a Galeriilor” se desfăşoară, de șapte ani, şi la Târgu Mureş. Organizatorul ediţiei de anul trecut din Târgu Mureș a fost Asociaţia K’ARTE. Pasionații de artă modernă și contemporană au fost întâmpinați cu o serie de expoziții inedite în 11 spații culturale din municipiu.

(w882) Hundorf

„Școala de Acasă - Hundorf”, pe scurt „ŞAH”, a fost prezentă pentru prima oară la Târgu Mureș cu expoziția rezidenților. Inițiată în 2017, tabăra de creaţie de la Hundorf, vechiul nume al comunei Viișoara, județul Mureș, s-a dezvoltat în timp, iar anul trecut a avut și participare internațională.

(w882) Hundorf

Scopul ŞAH este de a forma o punte de legătură între tradiţie şi creaţia contemporană, de a pune în valoare poveştile mai mult sau mai puţin ascunse ale satului transilvănean, un efort comun de recuperare prin creaţie. Bastionul Tăbăcarilor din Cetatea Medievală Târgu Mureş a găzduit expoziția rezidenţilor ŞAH, ediţia a şasea, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor.

(w882) Hundorf

Expoziția, inspirat denumită „Acasă: o lume între uitare și persistență” cuprinde lucrările finale ale artiştilor rezidenţi, 14 la număr, și reprezintă rezultatul cercetării și explorării lor artistice în satul transilvănean.

(w882) Hundorf

Organizatorii doresc ca prin această tabără de creaţie, lumea satului și spațiul rural din România să intre în atenţia publicului, iar evenimentul să reprezintă încă un punct important de discuție în vederea dezvoltării potențialului încă neexplorat al acestor spații în momentul prezent.

(w882) Hundorf

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraşș pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul șşcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala țţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

Schi și gastronomie germană la Cârlibaba | VIDEO

publicat: miercuri, 22 martie 2023

Emisiunea „ Descriptio Moldaviae" din 25 martie ne invită să găsim noi motive pentru a ne îndrăgosti de zonele din nordul țării, unde putem face ...

Irninis Miricioiu vă invită să descoperiţi momente unice

"Din arhiva TVR" este o emisiune  pe care o puteți urmări sâmbăta de la ora 20.00, la TVR3.

„Sper să mai pot duce televiziunea între oameni. Acolo mă simt ca peştele-n apă”

Despre firescul dialogului între oameni, despre folclor şi reţeta unui program de succes, cu Sergiu Vitalian Vaida, realizator şi moderator al ...