loader
Foto

Colecția Brâncuși de la Muzeul de Artă din Craiova

Pe 19 februarie, Ziua Constantin Brâncuși, emisiunea ,,Memoria locului” vă invită de la ora 18.30, pe TVR3, la o vizită la Muzeul de Artă din Craiova.

 

Memoria locului

Vă propunem o incursiune în expoziția de bază a muzeului, pentru a descoperi cele șapte lucrări ale marelui sculptor.

Ghid ne va fi Laura Tiparu, muzeograf/curator muzeu. Apoi, criticul de artă Cătălin Davidescu ne propune o abordare  universală, pe mai multe paliere de înțelegere a operei lui Brâncuși care de mai bine de o sută de ani a intrat în construcția identitară românească.

(w882) Brancusi

***

La 19 februarie se sărbătoreşte Ziua Constantin Brâncuşi, amintind de data naşterii marelui sculptor român - 19 februarie 1876.

TVR 3 vă invită să urmăriți, în această săptămână, o serie de materiale dedicate lui Constantin Brâncuși (1876 - 1957).

(w882) Brancusi

***
Memoria locului - 19 februarie

Realizator: Simona Carauleanu
Cameraman: Ionuț Șerban
Editor imagine: Sorin Adam

TVR Craiova

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Spectacol de referință duminică la TVR: „Chirița în provincie

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă duminică, 21 aprilie, spectacolul „Chirița în provincie", de Vasile Alecsandri, pe TVR3, de la ora 20.00 ...

 

#tvr3