loader
Foto

Colecția Brâncuși de la Muzeul de Artă din Craiova

Pe 19 februarie, Ziua Constantin Brâncuși, emisiunea ,,Memoria locului” vă invită de la ora 18.30, pe TVR3, la o vizită la Muzeul de Artă din Craiova.

 

Memoria locului

Vă propunem o incursiune în expoziția de bază a muzeului, pentru a descoperi cele șapte lucrări ale marelui sculptor.

Ghid ne va fi Laura Tiparu, muzeograf/curator muzeu. Apoi, criticul de artă Cătălin Davidescu ne propune o abordare  universală, pe mai multe paliere de înțelegere a operei lui Brâncuși care de mai bine de o sută de ani a intrat în construcția identitară românească.

(w882) Brancusi

***

La 19 februarie se sărbătoreşte Ziua Constantin Brâncuşi, amintind de data naşterii marelui sculptor român - 19 februarie 1876.

TVR 3 vă invită să urmăriți, în această săptămână, o serie de materiale dedicate lui Constantin Brâncuși (1876 - 1957).

(w882) Brancusi

***
Memoria locului - 19 februarie

Realizator: Simona Carauleanu
Cameraman: Ionuț Șerban
Editor imagine: Sorin Adam

TVR Craiova

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3