loader
Foto

Carmen Târnoveanu v-a invitat la o nouă ediție a emisiunii „Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu v-a așteptat în emisiunea „ Dăruiește Românie! împreună cu tenorul Alin Horia Mânzat, soprana Mădălina Constantin, compozitorul Cezar Bălan și mult AMteatru, sâmbătă, 13 aprilie, ora 13.30, la TVR3.

 

Carmen Târnoveanu
Dăruiește Românie!

Tenorul Alin Horia Mânzat, fondator All’S Choir și președintele Asociației SmartArt, alături de soprana Mădălina Constantin, dincolo de toate aplauzele pe care le primesc atunci când se întâlnesc cu publicul Operei Naționale Române, ne așteaptă și la spectacole speciale, pe care le pun în scenă din dragoste pentru artă, pentru frumos.

Bucuria de a dărui, de a le oferi bucurie oamenilor și preocuparea constantă și activă pentru cultura artistică, prin toate formele de exprimare, pledează pentru experiența extraordinară de a-i aduce în platoul emisiunii Dăruiește Românie!” pe AMTeatru.

(w882) Manzat Bal

AMTeatru a apărut dintr-o mare dragoste. Dragoste pentru teatru, dragoste pentru artă, dragoste pentru frumos. Cele două persoane care dau numele acestui proiect, A – Andruni și M – Madi au experiențe și puncte de vedere diferite, dar o mulțime de lucruri comune, inclusiv luna în care s-au născut… august. Sunt pasionați de debate, merg împreună în excursii, la spectacole, concerte, filme, meciuri de handbal sau fotbal, citesc, pictează, fac sport și joacă boardgames și yams. Sigur că pasiunea pentru artă în general și teatru în special este primordială pentru acest proiect, iar amândoi considerăm că toți AveM teatru în noi și doar împreună putem evidenția mai mult această artă prin exteriorizarea părerilor proprii despre spectacolele văzute și admirate de-a lungul timpului. Suntem convinși că planul nostru de a-i ajuta pe cei din jur să observe superbitatea actului teatral va avea succes și sperăm ca această idee de a împărtăși recomandări de spectacole de teatru să devină un lucru foarte la modă, declară Andruni Baciu și Mădălin Guruianu care aduc în scenariul emisiunii Dăruiește Românie!”, fragmente excepționale din spectacolele pe care le propun publicului și care sunt deja vizionate pe nerăsuflate.

În ediția de sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 13.30, la TVR3, povestea AMteatru s-a scris alături de artișii: Monica Opra, Jazzy Jo, Claudia Ciobanu, Otilia Panainte și Andruni Baciu.

(w882) Opra

Monica Opra este un artist și, mai presus de atât, este un minunat. Pe lângă proiectele și concertele pe care le susține cu cele trei trupe, MoniAcustique, HarMony și L´Orchestre Castellani, are, totodată, multe colaborări cu membri ai Filarmonicii și ai Operei din Brașov. Este iubită de toți elevii ei, fiind și profesoară de pian la Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe.

(w882) Otilia Pan

Otilia Panainte este un talent special, actriță de teatru muzical, TV și film, colaboratoare a Operei Comice pentru Copii din București. A fost distribuită în musicalurile The Drowsy Chaperone (Beijing), Sunetul Muzicii (Opera Comică), Casting pe Broadway (Teatrul În Culise), Heidi (Opera Comică), Erus și Valea Recunoștinței (Opera Comică). A jucat în scurtmetrajul Interfon 15, selectat în Festivalul Internațional de Film de la Cannes în 2022, și face parte din distribuția celui mai recent film al lui Cristi Puiu, MMXX. Otilia este reprezentată la nivel internațional de Newlands Global Talent.

Jazzy Jo, Ioana Sihota pe numele său real este un artist de muzică pop, funk, jazz, dar și R&B. Este pasionată de muzică încă din copilărie. Artista a făcut cunoștință cu publicul de la vârsta de 5 ani, când a urcat pentru prima dată pe scenă. Pasiunea pentru muzică, i-a fost insuflată de către mama sa, aceasta fiind profesoară de pian. Jazzy Jo  este una dintre cele mai bune voci din România și abia am așteptat să ne bucurăm împreună sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 13.30, la TVR3.

(w882) Jazz

Claudia Ciobanu este regizor de teatru muzical și cantautoare. Scrie poezie, proză scurtă și teatru. Ca regizor și ca om, Claudia Ciobanu vede tot ce este bun în oameni, iubește natura și animalele, dar mai presus de toate reușește să-i ajute pe toți cei din jurul său să-și găsească menirea.

(w882) Ciobanu

Andruni Baciu este o adolescentă talentată și perseverentă, care a colaborat cu mai mulți artiști de renume precum Adi Nour, Monica Opra, Zoli Toth. Membru fondator și soprană în „Cor cu Dor”, a susținut concerte în țară și în străinătate, cu participări pe mari scene alături de Corul Național de Cameră MADRIGAL - Marin Constantin și de mari cântăreți de muzică pop: Tom Odell, Andra, Smiley, Nikos Vertis. De-a lungul timpului, a primit premii pentru interpretare – chitară, pian și voce – în concursuri și festivaluri naționale. Mai mult, Andruni Baciu este cofondator AMTeatru, alături de Mădălin Guruianu, cu numeroase materiale redactate, plus apariții în media scrisă, la radio și televiziune.

(w500) P baciu

Puterea poveștilor spuse sau scrise este incredibilă. În fond, poveștile conduc lumea. Fără ele, n-am exista. La început a fost cuvântul. Ne naștem cu povești, creștem cu ele, învățăm din ele, trăim în povești, fie că sunt drame sau comedii, uneori tragedii, ele sunt poveștile noastre sau ale altora. Folosim cuvinte, mimică, mișcări, tonalități diferite. dar totul constă în ce fel de poveste și mai ales cum este ea spusă, iar platforma AMteatru vă pregătește cea mai frumoasă poveste, spune Mădălin Guruianu, cofondator AMteatru.

Codruț Croitoru a venit în emisiunea „Dăruiește Românie!” alături de actorul Vlad Popescu cu un proiect special. Codruț Croitoru este un muzician care a pășit cu dreptul în arena muzicii pop si rock autohtone. E un talentat artist care acoperă o ramură vastă la capitolul muzică, fiind compozitor, solist vocal, chitarist și chiar producător. Activitatea și-a început-o încă de tânăr, fiind solist vocal, chitarist și compozitor în cadrul formației The Crown cu care a lansat discul „Amândoi" în anul 2007. În anul 2020 apare formația Taylor, pentru care artistul și compozitorul, Codruț Croitoru compune toata muzica, iar pe lângă rolul de compozitor și de producător, îl mai are și pe cel de solist vocal și chitarist.

Foto credit: Mihaela Petre

***

Sezonul 11 al emisiunii Dăruiește Românie! vă așteaptă!

Sâmbătă, ora 13.30, TVR 3

Realizator: Carmen Târnoveanu

Regizor tv: Manuela Apostol

Arhiva online a emisiunii poate fi accesată pe TVR+.

4:00 Toţi împreună (R)

*Emisiune în limba germană *Studioul teritorial Timişoara (55’)

Producător Daniel Spătaru

* Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Studioul teritorial Cluj

* Alte minorităţi/ Cluj (55’)

Producător Lavinia Dandoci

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

 

#tvr3