loader
Foto

Galerie foto

Concert pentru pace, la „Cap de afiș”

„Cap de afiș” vă invită miercuri, 25 mai, de la ora 23:00, să urmăriţi „Concertul pentru pace” organizat de Filarmonica de Stat din Târgu Mureş.

 

Cap de Afiş

„Concertul pentru pace” organizat de Filarmonica de Stat Târgu Mureş, cu sprijinul Primăriei și al Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, pentru strângere de fonduri, a avut-o în prim plan pe pianista de origine ucraineană Anna Fedorova.

Orchestra simfonică a Filarmonicii a fost condusă de dirijoarea Mihaela Cesa Goje.

(w882) cap de afi

Ideea realizării unui concert cu strângere de fonduri i-a aparținut tinerei pianiste stabilite în Olanda, iar cele două invitate, Anna Fedorova și Mihaela Cesa Goje au donat onorariile către Crucea Roșie Mureș.

(w882) cap de afi

„Este important pentru că războiul este un lucru teribil, scoate la iveală tot ce e inuman în oameni, un fel de ură oarbă, este foarte urât ce li se întâmplă acestor oameni. Pe de altă parte amplifică toate lucrurile frumoase pe care oamenii le fac, altruismul, generozitatea, felul în care ajută și oferă suport, văd de asemenea și astfel de lucruri. Sper că vom râmâne toți ființe umane, că nu vom fi orbiți de ură”. (Anna Fedorova)

(w882) cap de afi

În deschiderea concertului, Orchestra Filarmonicii de Stat Tg. Mureș a interpretat imnul Ucrainei. A urmat Concertul nr.2 pentru pian și orchestră în Fa minor de Frédéric Chopin, solistă: Anna Fedorova.

Tânăra pianistă de talie internațională a oferit publicului aflat în număr mare un bis: lucrarea „The Messenger” scrisă de compozitorul ucrainean Valentyn Silvestrov.

(w882) cap de afi

***

Producător: Petronela Moraru

TVR Tg. Mureș

4:00 Toţi împreună (R)

* Producător Bartha Ágnes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3