loader
Foto

Concursul Enescu: 8 violoniști sunt semifinaliști în secțiunea Vioară | VIDEO

Semifinala de Vioară va avea loc pe 17 mai 2021 la Ateneul Român. Finala secțiunii Vioară va avea loc luni, 19 mai 2021, de la ora 18.00, iar Orchestra Filarmonicii George Enescu va fi dirijată de maestrul Wilson Hermanto.

 

Opt tineri violoniști, din cei 17 concurenți care au participat în a doua etapă a secțiunii Vioară a Concursului Internațional George Enescu 2020, au obținut majoritatea voturilor membrilor juriului pentru a se califica în Semifinală: Gennaro Cardaropoli (Italia), Elvin Hoxha Ganiyev (Turcia/Azerbaidjan), Jeewon Kim (Coreea de Sud), Tassilo Probst (Germania), Tomotaka Seki (Japonia), Valentin Șerban (România), Ayaka Uchio (Japonia) și Jaewon Wee (Coreea de Sud).

Etapa a II-a Concursului Internațional George Enescu 2020, Secțiunea Vioară, s-a desfășurat online în perioada 11-13 septembrie. Rezultatele au fost anunțate de către președintele juriului Dmitry Sitkovetsky printr-o înregistrare video publicată pe site-ul Concursului luni, 14 septembrie. Acesta a declarat: „În ultimele zile, împreună cu colegii mei din juriu, am ascultat 17 violoniști talentați din 11 țări, care și-au pre-înregistrat repertoriul etapei a doua - un program variat de sonate, piese de virtuozitate și, de asemenea, prima parte a lucrării „Impresii din copilărie” de George Enescu. Doresc să aplaud toți participanții pentru efortul deosebit depus în aceste condiții neobișnuite. Dăruirea și pasiunea lor pentru muzică sunt evidente. Bravo tuturor! Mulțumesc, de asemenea, colegilor mei de juriu, pentru efortul lor de a fi corecți și generoși în acordarea voturilor.”

(w882) Concursul

Juriul Secțiunii de Vioară este format din Dmitry Sitkovetsky (Președinte), Remus Azoiței, Koichiro Harada, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Eduard Schmieder și Krzysztof Wegrzyn.

Este pentru prima dată în istoria Concursului Enescu când primele două etape ale secțiunilor sunt organizate online, această măsură fiind luată pentru a putea derula competiția, în ciuda pandemiei. Pentru a crea o legătură între muzicieni și spectatori, platforma asigură trei butoane cu ajutorul cărora spectatorii pot să aplaude virtual, alegându-și intensitatea și forma reacției. De asemenea, spectatorii pot să scrie mesaje tinerilor muzicieni, pentru a-i încuraja. Accesul la tot conținutul online al Concursului din această perioadă este gratuit. Programul complet este la acest link: https://www.festivalenescu.ro/program.

20:00 Din arhiva TVR

*Best of

Producator Irninis Miricioiu

21:00 Cântec şi poveste

*Best of *Studioul teritorial Iasi

Producător Horia Gumeni

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3