loader
Foto

Crăciun de poveste ”Din Arhiva TVR”

Peste 30 de artiști din toate colțurile țării, dar și elevi ai Școlii de Artă București s-au adunat la Casa Diham pentru a vă ura ”Un Crăciun de poveste!”. Pe 25 decembrie, de la ora 22.00, la TVR3.    

 

Irninis Miricioiu
Din arhiva TVR

Tradițiile și obiceiurile unei comunități sunt menite să-i contureze identitatea și să îi scoată în evidență valorile. Și totuși societatea se schimbă și oamenii se schimbă odată cu ea. Totuși, în ciuda transformării tot mai rapide a societății, oamenii de la sat păstrează cu fidelitate valorile străvechi, continuând să trăiască asemenea strămoșilor lor de acum 100 de ani.

Această "călătorie în timp" are menirea de a conserva acea sursă primordială, acel “autentic” de unde se hrănește folclorul. Pentru români, pierderea folclorului nostru bogat și variat ar însemna renunțarea la limbă și credință. Căci fiecare trăire a românului se regăsește în folclor, născut din tristețe, durere, iubire, bucurie, sentimente pe care artistul popular le-a distilat în sunet și le-a așezat pe note.

Și pentru că spiritul românesc nu poate exista fără voie bună și cântec de veselie, v-am invitat să vă alăturați nouă pentru a sărbători împreună un Crăciun de poveste, într-o ediție specială a emisiunii ”Din Arhiva TVR”, difuzată pe 25 decembrie, de la ora 22.00, la TVR3.

Artiști din toate colțurile țării, păstrători ai melodiilor autentice, ai tradițiilor și ai acelui spirit profund românesc v-au oferit o doză de bucurie magică, specifică unei zi de sărbătoare așa cum este Crăciunul.

Aneta Stan, Viorica Flintașu, Elisabeta Turcu, Valeria Arnăutu, Nicolae Datcu, Letiția Moisescu, Constantin și Antonio Mãgureanu, Ioan Chirilã, Paulina Irimia Morărița, Ion Ioniță, Saveta Bogdan, Floriana Pliundra, Angelica Stănescu, Rodica Anghelescu, Mirel Bria și Taraful Domnesc, Petricã Panã și mulți alții au poposit în casele dumneavoastră pentru a vă împărtăși din bucuria lor.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Și pentru că tradiția merită păstrată din generație în generație, dar și pentru că sărbătoarea Crăciunului reprezintă un prilej de bucurie pentru toți cei mici, i-am avut alături și pe elevii Școlii de Artă București care ne-au arătat că dragostea pentru folclor nu are vârstă.

“Este o bucurie pentru mine să pot aduce în casele tuturor iubitorilor de folclor un strop din magia sărbătorilor autentice. Căci nu există sărbătoare românească fără muzică autentică și nici nu ar trebui să existe. Atâta timp cât ne cunoaștem rădăcinile și suntem mândri de ele”, mărturisea Irninis Miricioiu, realizatoarea emisiunii “Din Arhiva TVR”.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+ și pe pagina de Facebook a emisiunii.

***

Echipa emisiunii:

Realizator: Irninis Miricioiu

Director de imagine: George Negrilă

Regizor tv: Manuela Apostol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0:00 Cap de afiş (R)

*Lumina din lumina *Studioul teritorial Tg.Mures

* Concert coral cu acompaniament la pian si insertii teatrale (I)

Producător Petronela Moraru

(Reluare)

1:00 Taina zilelor mari (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producător Daniela Constantin

(Reluare)
 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvr3