loader
Foto

Cu cărţile pe faţă: Mănăstirea Gura Motrului | VIDEO

Miercuri, 14 decembrie, de la ora 13.05, TVR3 v-a propus o călătorie spirituală, într-o mănăstire din Oltenia.

 

Cu cărțile pe față

Studioul teritorial TVR Craiova a pregătit o ediție a emisiunii "Cu cărțile pe față", în care aflăm detalii despre restaurarea Mănăstirii Gura Motrului.

Mănăstirea Gura Motrului are o remarcabilă pictură brâncovenească de început de secol XVIII. În ultimii 12 ani, o echipă de restauratori condusă de Elena Murariu a lucrat la refacerea acestei bijuterii păstrate în mare parte, în ciuda vicisitudinilor prin care a trecut de-a lungul secolelor.

Despre ce înseamnă această pictură, despre povestea descoperirii ei în anii '90, despre munca complexă și migăloasă a restaurării Mirela Giodea a stat de vorbă cu unul dintre cei mai buni restauratori de pictură murală din România, Elena Murariu. Personalitate de prim rang a domeniului restaurării, Elena Murariu este unul dintre acei oameni extrem de dedicați și pasionați de meseria pe care o practică.

Invitat: Elena Murariu, restaurator de pictură murală

Producător: Mirela Giodea

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3