loader
Foto

Cult@Press: Cu cărțile pe masă

Carmen Târnoveanu s-a întâlnit cu Emil Hossu-Longin, jurnalist și comentator sportiv la Televiziunea Română, sâmbătă, de la ora 19.50, la Cult@Press.

 

Carmen Târnoveanu
Cult@Press

De curând, semnătura jurnalistului se regăsește si pe volumul Air Majesty, o lucrare monumentală, de peste 750 de pagini, organizată în 23 de capitole și completată cu ilustrații color de la momentele de referință ale carierei sale. Cartea are și un caracter interactiv, prin includerea a 42 de coduri QR, care, scanate cu telefonul mobil, duc direct la evenimentele care l-au avut ca protagonist pe Michael Jordan.

Dacă ar fi să aleg primii trei atleți din baschet, Michael ar fi unul dintre ei. Cred că este cel mai atletic jucător pe care l-am văzut. Dacă-i iau în discuție pe cei care dispun de cele mai multe calități și abilități din baschet, e prezent. Dacă e vorba de cei mai competitivi, cu siguranță Mike e între ei. Deci, luând în calcul aceste categorii, pentru mine, este cel mai bun pe care l-am văzut jucând”, descrie un fragment din cartea Air Majesty.

(w882) air majest

M-am auto-declarat cel mai mare fan din România al lui Mike" și am hotărât să îi dedic această carte, pentru care m-am documentat pe parcursul a peste 15 ani. Despre Michael "Air" Jordan s-a spus că joacă baschet mai bine decât oricine altcineva a făcut vreodată orice, pe lume, iar eu am încercat să surprind în carte, pe suprafata unui teren de sute de pagini, meciul unei biografii care a făcut spectacol sau, aș spune, chiar spectacolul culturii sportive, povestește Emil Hossu-Longin.

În terenul de baschet, de tenis sau în ring se joacă tot o formă de cultură, de aceea, cred că e important ca publicațiile de cultură să surprindă mai des aparițiile editoriale pe astfel de teme. Și, mai ales ca jurnaslist, după peste 20 de ani de presă, consider că am destule argumente pentru care să afirm apăsat că de presa de cultură și de carte, în general, va fi tot timpul nevoie, în orice tip de societate am trăi, continuă Emil Hossu-Longin

S-au adunat, și în această săptămână, destule idei pentru o dezbatere concentrată și o trecere în revistă a câtorva dintre titlurile publicațiilor de cultură, pentru care urmează să ne întâlnim.

***

Cult@Press susține și promovează presa de cultură.

Cult@Press formulează întrebări şi caută răspunsuri în şi din publicaţiile de cultură.

Consumul de cultură nu are limită de vârstă şi nici efecte secundare, deci: Cult@Press.

Cult@Press, sâmbătă, 19.50, TVR 3.

Moderator și realizator: Carmen Târnoveanu

 

4:00 Toţi împreună (R)

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

 

#tvr3