loader
Foto

Galerie foto

Cult@Press prezintă: #Podcast cu jurnaliști la TVR 3, invitat Mihai Constantin

În fiecare duminică, de la ora 15:45, în noul sezon, întâlnirile cu jurnaliștii invitați în emisiune se transformă într-un #podcast bun de luat “la pachet”.

 

Carmen Târnoveanu
Cult@Press

Mihai Constantin este jurnalist senior, realizatorul emisiunii “GhiDigital”, difuzată duminica în Telejurnalul de pe TVR 1, de la ora 20:00.

A fost invitat pe 24 octombrie la #podcast Cult@Press.

(w882) mihai cons

Să fi jurnalist este o profesie. Trebuie să te pregăteşti pentru ea, să ai discernământ. Are o deontologie şi proceduri, dar noi confundăm adesea mediul cu mesajul…când publicaţi ceva, întrebaţi-vă dacă ceea ce aţi făcut este presă sau P.R. (public relations). Din păcate, cam 90% din ce apare în presă, inclusiv în presa de cultură este P.R…, spune, Mihai Constantin, jurnalistul invitat în ediția din această săptămână.

(w882) mihai cons

***

De la păreri la principii sau de la reguli la inspirație de moment, presa delimitează un teritoriu pe cât de important, pe atât de vulnerabil, atât aș îndrăzni să spun despre o profesie din ce în ce mai greu de susținut cu toate argumentele verticalității pe masă, aceea de #jurnalist. Cât despre jurnalismul cultural, îi las pe colegii mei, evident, jurnaliști, să continue povestea în noul sezon Cult@Press, pe care l-am impachetat pe modelul #podcast: scurt și la obiect, spune Carmen Târnoveanu, realizatorul emisiunii.

(w882) carmen tar

Cult@Press, duminică, de la ora 15:45, la TVR 3.

Realizator: Carmen Târnoveanu

Jurnalist: Raluca Amzăr

Editor imagine: Liliana Năstase

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3