loader
Foto

CULT@rt - o ediţie dedicată Dansului

Vineri, 27 aprilie, de la ora 22.00, sărbătorim în avans Ziua Internaţională a Dansului - în care Marius Constantinescu le are ca invitate în studio pe Simona Şomăncescu, balerină şi pe prof. univ. dr. Manuela Cernat

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Duminică, 29 aprilie, este Ziua Internaţională a Dansului, un reper instaurat de Comitetul pentru Dans al Institutului Internaţional de Teatru.

Încă de la prima ediţie, din 1982, cele două organisme au selecţionat câte o personalitate a dansului pentru a transmite un mesaj comunităţii internaţionale. Anul acesta, în mod excepţional, sunt cinci. Pe larg, despre acest subiect, Marius Constantinescu discută cu prim-balerina Simona Somacescu, actualmente lector universitar, doctor la Departamentul de Coregrafie al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Tot legat de fascinaţia artei mişcării corporale, Marius Constantinescu discută cu Manuela Cernat, critic şi istoric de film despre câteva producţii cinematografice de referinţă care au dansul în prim plan.

Rămânem în acelaşi domeniu urmărind un portret al unei balerine care şi-a închinat întreaga viaţă dansului: Ileana Iliescu, prim-balerină a Operei Naţionale Bucureşti şi aflând detalii despre proiectul fotografului Daniel Schneider: Baletul-trupul muzicii.

Şi, ca în fiecare ediţie, la CULT@rt răsfoim pagini de istorie, în această ediţie având ocazia de a ne delecta cu amintirea unor grandioase festinuri şi a vizita Cula Cartianu din judeţul Gorj. Poveştile despre vechea familie Cartianu sunt spuse chiar de ultimii descendenţi care păstrează memoria unui loc vizitat, de-a lungul timpului, de oaspeţi de seamă: regele Carol al II-lea, Gheorghe Tatarescu sau Barbu Ştefănescu-Delavrancea.

 

 

 

 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Craiova

* Medici și specialiști din domeniul sănătății, sfaturi, scheme de tratament și noutăți legislative

* Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a găzduit cea de a treia ediție " Craiova Connects" , cel mai inovativ concept de congres din România, care abordează interdisciplinaritatea in medicină și conduitele medicale de avangardă.

Congresul a adus anul acesta în prim plan gastroenterologia, oncologia și genetica.

Despre provocările medicinei moderne, reuniunea G7 a Universităților de Medicină din Romania și viitorul terapiilor personalizare discutăm la TdS cu prof univ.dr. Dan Gheonea-Rectorul UMF Craiova și conf.univ.dr Carmen Oancea.

Moderator Andrada Cojocaru

Producător Daniela Preda

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

 

#tvr3