loader
Foto

CULT@rt - programul pe care iubitorii de evenimente nu au voie să-l rateze!

De luni până vineri, de la ora 22.00, Marius Constantinescu şi echipa emisiunii vă aşteaptă cu cea mai diversă paletă de ştiri şi informaţii culturale din întreaga ţară. Iată, pe scurt, subiectele acestei săptămâni:

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Luni, 21 mai, la CULT@rt, Marius Constantinescu are ca invitate în studio pe Larisa Petrini, ambasador Jamie Olivers Food Revolution şi pe realizatoarea TVR, Valentina Băinţan. Discuţiile despre nutriţie, obiceiuri de lifestyle şi despre ce înseamnă Artizanii Olfactivi - sunt completate cu reportajele ediţiei: despre artistul Petre Virgiliu Mogoşanu, trupa de teatru Fabulinus şi despre Anita Hartig, una dintre cele mai importante soprane lirice ale momentului.

Ediţia de marţi a pregătit numeroase propuneri culturale, atât din Bucureşti, cât şi din ţară, invitaţii în studio fiind Claudia Spătărescu, realizatoarea emisiunii #Creativ de la TVR 1, prof. Lidia Vianu, critic literar, traducatoare şi jurnalistul TVR Bogdan Stănescu. Tot marţi ajungem la Galeria Art Nouveau a Uniunii Artiştilor Plastici din Tg. Mureş, descoperim farmecul şi istoria centrului vechi din Brăila vizităm Foişorul de Foc din Bucureşti şi ajungem în  satul Costeşti, la un adevărat muzeu în aer liber: Muzeul Trovanţilor, sau muzeul pietrelor care cresc.

Miercuri, 23 mai, echipa CULT@rt vă tentează cu o ediţie despre film, dans, teatru, carte, călătorie şi loisir. Invitaţii lui Marius Constantinescu sunt Cosmin Creţu, directorul Teatrului Tudor Vianu din Giurgiu şi Alexandru Grecu, regizor, directorul Teatrului Naţional Satiricus I.L.  Caragiale din Chişinău. După informaţiile din teatru, aflăm ultimele detalii atât despre cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), cât şi despre “Noapte pariziană”, un proiect coregrafic ce reflectă diversitatea culturală. Tot în această ediţie  ajungem la Conacul Goleştilor, celebrăm Ziua mondială a râsului la expoziţia “Oamenii din jurul meu” şi vizităm mânăstirea Hotărani din judeţul Olt.

Joi, la CULT@rt, aflăm de la invitatul Vintilă Mihăilescu legătura dintre antropologie, etnogeneză şi ţuică, iar Alin Dincă, alias “Coiotul” de la Trooper, ne dă detalii despre un concept nou de spectacol rock. Tot în această ediţie facem cunoştinţă cu Suzana Fântănariu,  profesor la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara – ale cărei lucrări au ajuns în întreaga lume, deschidem pagini de istorie mai puţin cunoscute şi ajungem în apropiere de Piteşti, într-o zonă celebră pentru podgoriile de la Ştefăneşti.

Încheiem săptămâna la CULT@rt vineri, 25 mai, cu doi invitaţi de marcă: prof. univ. dr. Sergiu Anghel, preşedintele Senatului UNATC, director al Departamentului de Artă Coregrafică din cadrul UNATC şi cu dr. Victoria Baltag, producătorul lung-metrajului “Experimentul Piteşti”. Tot în această ediţie aflăm detalii despre cea de-a doua ediţie a Galei Uniunii Artei Coregrafice din România (UNACOR) desfaşurată la Sibiu – şi care a marcat Ziua Internaţională a Dansului - şi revedem interviul acordat de regretata actriţă Carmen Stănescu în care ne reamintim, cu drag, de cel care a fost Grigore Vasiliu Birlic. Poetul Emil Brumaru ne destăinuie cum te înşală muza cu îngerul păzitor şi ia naştere volumul “Amintiri din rai” şi încheiem ediţia şi săptămâna vizitând Palatul Jean Mihail, sediul  Muzeului de Artă al Craiovei.

 

 

 

 

 

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3