loader
Foto

Galerie foto

Muzicianul Nicholas Simion, la CULT@rt

Luni, 26 martie, de la ora 22.00, la TVR 3,  Marius Constantinescu discută cu muzicianul Nicholas Simion la CULT@rt.  

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

INVITATUL EDIȚIEI: NICHOLAS SIMION

Dialogul dintre moderatorul CULT@rt, Marius Constantinescu și muzicianul Nicholas Simion (saxofonist, locuiește în Germania) pornește de la concertul susținut de Nicholas Simison și Big Band-ul Radio, în 13 martie, la Sala Radio, București. Improvizația, libertatea americană și culoarea românească au făcut casă bună și în alte proiecte muzicale, iar dovada stau cd-urile lansate pe piața muzicală din întreaga Europa și pe care muzicianul le-a adus în casa CULT@rt.

ALTE SUBIECTE:

Părinții i-au spus Draga pentru a le fi dragă tuturor. Harul primit de Draga Olteanu Matei le-a adus bucurie tuturor celor care au văzut-o pe scena sau pe ecran. Acum, a venit rândul său să vorbească  despre colegii de generație, despre primele roluri, despre oamenii care i-au marcat existența, despre viața, dar și despre moarte, în câteva secvențe de colecție semnate de Carmen Olaru, de la TVR Iași.

(w882)

Frământările unui pisoi salvat este cartea semnată de Maria Mazilu și lansată la Cluj-Napoca. Este un volum despre temeri, neîncrederi, despre diferitul din noi și acceptarea lui. Este, totodată, și o atenționare cu privire la relația cu animalele. Deși au un limbaj diferit, animalele înțeleg, simt și știu, drept care avem toate motivele să nu le considerăm niște accesorii însuflețite. Grija pentru ele este o obligație ce ne revine exclusiv, este de parere și Vasile Hotea Fernezan, de la TVR Cluj.

(w882)

Una dintre comorile burgului Sighișoara este Monetaria. Cercetătorii susțin că,  acolo, a fost bătută monedă încă de pe vremea lui Vlad Dracul, în secolul al XV-lea. Un reportaj de Coralia Matea de la TVR Tîrgu-Mureș.

(w882)

Dusan Baiski este scriitor, publicist, traducător, președinte-fondator al Asociației Culturale Banaterra și coordonator general al portalului Banaterra – Enciclopedia Banatului. Cel mai recent volum al său, Război în Banat – Studii monografice, este rezultatul unor minuțioase cercetări în Arhivele Naționale. Reportajul Tanisi Tunas, de la TVR Timișoara, oferă toate detaliile.

Anca Tzoghe, de la TVR Craiova, ne poartă într-o vizită scurtă, dar cuprinzătoare, la conacul de la Izbiceni, județul Olt, într-un timp al boierilor și moșierilor.

***

Emisiunea poate fi urmărită la ora difuzării online pe TVR+.

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3