loader
Foto

Cum arată „România lui Leşe”? Am descoperit-o pe 1 Decembrie, la TVR 3

Alături de Grupul de bărbaţi din Libotin, Maramureş, Grigore Leşe ne-a conectat la lumea lui,  o lume în care tinerii găsesc statornicie, rânduială, adevăr. Pe 1 Decembrie, de la ora 10.00 (partea I), respectiv 14.00 (partea a II-a).

 

Grigore Leşe

Cum arată „România lui Leşe”? Este o Românie a oamenilor profunzi, conștienți, hotărâți, curajoși. Este o Românie a tinerilor care își caută rostul conectându-se cu lumea lui, o lume în care găsesc statornicie, rânduială, adevăr. România lui Leșe este o Românie întreagă, în care istoria, mitologia, creativitatea și avangarda nu se contrazic, ba dimpotrivă, se potențează și ne ajută să înțelegem dimensiunea spirituală a românilor. O lume autentică, vie, fabuloasă. O lume în care genialitatea creatorului anonim stă alături de genialitatea artistului contemporan. Am descoperit-o pe 1 Decembrie, de la ora 10.00 (partea I), respectiv 14.00 (partea a II-a), la TVR 3.

Ediția specială propusă de pentru Ziua Națională a României a adus o temă sensibilă, emoțională, exploatată cu agresivitate, folosită propagandistic, falsificată: cântecul patriotic, cântecul care ne-a însoțit istoria. Vor fi rostite în premieră scrisori de pe front și prizonierat.

„Acum, când acel patriotism profund, intim, care a dat naştere cântecelor istorice, a fost învins de avântul de tribună, voi aduce în atenția telespectatorilor cântece care ne-au îmbărbătat de-a lungul istoriei, scrisori de pe front și din prizonierat, hori. Sunt cântece care ne-au ținut laolaltă, ne-au păstrat onoarea și demnitatea”, spune Grigore Leșe.

Moderator: Grigore Leşe​

Invitaţi: Grupul de bărbaţi din Libotin, Maramureş

0:00 Cap de afiş (R)

*Lumina din lumina *Studioul teritorial Tg.Mures

* Concert coral cu acompaniament la pian si insertii teatrale (I)

Producător Petronela Moraru

(Reluare)

1:00 Taina zilelor mari (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producător Daniela Constantin

(Reluare)
 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvr3