loader
Foto

Galerie foto

De vorbă cu Simona Patraulea, creatoarea celebrei emisiuni „Floarea din grădină”

Emisiunea „Popasuri folclorice” ne aduce un interviu de colecţie cu Simona Patraulea, creatoarea şi realizatoarea emisiunii concurs „Floarea din grădină”. Sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 19:00, la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Miruna Ionescu
Popasuri folclorice

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În 1970 o emisiune concurs avea să revoluționeze lumea folclorului românesc. Era vorba de „Floarea din grădină”. Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Rotaru, Nicolae Mureşan şi multi alţi artişti ai folclorului românesc şi-au făcut debutul pe scena concursului de televiziune „Floarea din grădină”, iar după câştigarea trofeului, cariera lor a început să cunoască ascensiunea.

Simona Patraulea, realizator de emisiuni radio şi televiziune şi-a făcut debutul în TVR alături de Valeriu Lazarov la prima ediţie a „Cerbului de aur”. Calitatea sa profesională, dăruirea şi pregătirea sa au făcut ca în cei 30 de ani de radio şi televiziune să devină unul dintre cei mai apreciaţi realizatori de divertisment ai acelor vremuri.

(w882) popasuri f

O data cu ieşirea la pensie a Simonei Patraulea, „Floarea din grădină” a fost întreruptă. Ea a fost reluată, după mulţi ani, de o altă echipă de profesionişti, coordonată de producătorul Maria Tănase Marin.

Despre oameni şi cariere, despre profesionalism şi dăruire, despre televiziune şi impactul ei asupra societăţii, stăm de vorbă în 28 ianuarie cu Simona Patraulea, un interviu de colecţie acordat Mirunei Ionescu.

(w882) popasuri f

„Mi-ar plăcea să văd acum o avalanșă de - mulţumesc - din partea artiștilor, pentru care Simona Patraulea a deschis poarta către lumea fascinantă a spectacolului. Din ce în ce mai des uităm... uităm de oamenii din viața noastră, uităm să privim în trecut și să recunoaștem valoarea celor care ne-au făcut oameni mari, uităm să ne exprimăm recunoștința, uităm că undeva, poate uneori singur şi trist, e cineva căruia noi merită să-i spunem MULŢUMESC!
Invit artiştii folclorului românesc la un moment al recunoștinței.”

Să-i spunem MULŢUMESC Simonei Patraulea!

Producător Maria Tănase Marin

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Ziua buna de la Iasi

*Studioul teritorial Iaşi(simultan TVR Iasi)

*Unim romanii peste Prut

Moderatori Raluca Aftene & Laura Lucescu

Producător Horia Gumeni

Transmisiune directă

9:55 Teleshopping-Publicitate

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

„Dăruiește Românie!

Carmen Târnoveanu și invitații săi celebrează peste 40 de ani de eleganță, discreție și profesionalism, care se înscriu în activitatea artistică ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvr3