loader
Foto

Descoperim lumea rustică din Voievodeasa, cu „Descriptio Moldaviae" | VIDEO

O pensiune care respectă spiritul locului a fost destinația din Suceava pe care am descoperit-o în emisiunea „Descriptio Moldaviae" sâmbătă, 20 mai. Partea a doua a reportajului despre armonia rusticului cu modernul, la Voievodeasa, a fost programată la TVR 3 de la ora 10.30.

 

Descriptio Moldaviae

Această ediție a emisiunii ne-a găsit în Casa cu cerbi a familiei Houliat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava. Aici, familia franco-română a construit, în urmă cu aproape 20 de ani, o casă de oaspeți tradițională care să le vorbească turiștilor europeni despre patrimoniul cultural al țării noastre.

La Voievodeasa se află o pensiune tradițională, compusă dintr-o casă de lemn construită în spiritul arhitecturii germane a satelor bucovinene din nordul țării, și două locuințe vechi de peste un secol, ce acum găzduiesc turiști, dar și o colecție etnografică impresionantă.

(w882) Voievodeas

Un decor rustic ideal pentru mâncărurile tradiționale care se gătesc pentru noi.

***

TVR Iași

Producător: Raluca Aftene

10:00 Drumuri aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

*Călătorii care scot la lumină locuri minunate, oameni faini şi poveşti demult uitate.Călătorul devine ghid şi prezintă de o manieră relaxată atât destinaţiile cunoscute ale regiunii cât şi locuri cu istorii neauzite dar pe care merită ca telespectatorul să le bată cu pasul.

Cameraman Iuliu Theer

Editor imagine Silviu Mandravel

Producător Diana Bogea

10:30 Descriptio Moldaviae

(redifuzare)*Studioul teritorial Iaşi

*În țara Vrancei. Nistorești

Producător Raluca Aftene

 
Trofeul Valea Uzului. Raliul Moldovei, în direct la TVR Iași și TVR3 | VIDEO

De sâmbătă, 27 iulie, în Moldova răsună din nou motoarele mașinilor de cursă.  

Carmen Târnoveanu și invitații săi vă așteaptă într-un București de vară

Sezonul estival „Dăruiește Românie!" continuă, vineri de vineri, de la ora 20.00, în direct, la TVR3. Românii din străinătate pot urmări ...

„Calea Eroilor” de Constantin Brâncuși, în Patrimoniul UNESCO: Eveniment cultural la Tg. Jiu

Sunteți așteptați pe TVR3 duminică, 28 iulie, de la ora 19.00, să urmăriți o transmisiune directă din Târgu Jiu. Mai multe trupe de artiși ...

 

#tvr3