loader
Foto

Descoperim lumea rustică din Voievodeasa, cu „Descriptio Moldaviae" | VIDEO

O pensiune care respectă spiritul locului a fost destinația din Suceava pe care am descoperit-o în emisiunea „Descriptio Moldaviae" sâmbătă, 20 mai. Partea a doua a reportajului despre armonia rusticului cu modernul, la Voievodeasa, a fost programată la TVR 3 de la ora 10.30.

 

Descriptio Moldaviae - România în bucate

Această ediție a emisiunii ne-a găsit în Casa cu cerbi a familiei Houliat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava. Aici, familia franco-română a construit, în urmă cu aproape 20 de ani, o casă de oaspeți tradițională care să le vorbească turiștilor europeni despre patrimoniul cultural al țării noastre.

La Voievodeasa se află o pensiune tradițională, compusă dintr-o casă de lemn construită în spiritul arhitecturii germane a satelor bucovinene din nordul țării, și două locuințe vechi de peste un secol, ce acum găzduiesc turiști, dar și o colecție etnografică impresionantă.

(w882) Voievodeas

Un decor rustic ideal pentru mâncărurile tradiționale care se gătesc pentru noi.

***

TVR Iași

Producător: Raluca Aftene

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
1:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
România, în sezonul grevelor. Cum impactează economia?

Aceste întrebări și-au primit răspunsul în ediția emisiunii „Forum Economic”, marți, 6 iunie, de la ora 16.00, în direct la TVR3 și TVR Craiova.

Situațiile de criză

Situațiile de criză

publicat: marţi, 06 iunie 2023

Despre cum să gestionăm situațiile de criză în economie și finanțe aflăm în ediția emisiunii „Forum economic” de vineri, 9 iunie, de la ora ...

„Dăruiește Românie!”: O ediție specială la TVR 3

Carmen Târnoveanu v-a invitat luni, 5 iunie, de la 18.00, la TVR 3, să urmăriți emisiunea „Dăruiește Românie!” într-o ediție specială cu Dida ...