loader
Foto

Descoperim lumea rustică din Voievodeasa, cu „Descriptio Moldaviae" | VIDEO

O pensiune care respectă spiritul locului a fost destinația din Suceava pe care am descoperit-o în emisiunea „Descriptio Moldaviae" sâmbătă, 20 mai. Partea a doua a reportajului despre armonia rusticului cu modernul, la Voievodeasa, a fost programată la TVR 3 de la ora 10.30.

 

Descriptio Moldaviae

Această ediție a emisiunii ne-a găsit în Casa cu cerbi a familiei Houliat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava. Aici, familia franco-română a construit, în urmă cu aproape 20 de ani, o casă de oaspeți tradițională care să le vorbească turiștilor europeni despre patrimoniul cultural al țării noastre.

La Voievodeasa se află o pensiune tradițională, compusă dintr-o casă de lemn construită în spiritul arhitecturii germane a satelor bucovinene din nordul țării, și două locuințe vechi de peste un secol, ce acum găzduiesc turiști, dar și o colecție etnografică impresionantă.

(w882) Voievodeas

Un decor rustic ideal pentru mâncărurile tradiționale care se gătesc pentru noi.

***

TVR Iași

Producător: Raluca Aftene

15:00 Cântec şi poveste

*Studioul teritorial Cluj

*Este o poveste a lumii satului transilvănean exprimată în gânduri şi poveşti ale celor mai importante nume ale folclorului din zonă. Cântecul şi povestea se împletesc într-un autentic stil tradiţional.

*In memoriam Valeria Peter Predescu, 15 ani de la plecarea spre veșnicie

Prezentator Alexandru Pugna

Producător Radu Anghel

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Tg.Mureş

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

*Provocările antreprenorilor, invitat Cosmin Pop, antreprenor

Producător Andrada Gorog

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3