loader
Foto

Descoperim lumea rustică din Voievodeasa, cu „Descriptio Moldaviae" | VIDEO

O pensiune care respectă spiritul locului a fost destinația din Suceava pe care am descoperit-o în emisiunea „Descriptio Moldaviae" sâmbătă, 20 mai. Partea a doua a reportajului despre armonia rusticului cu modernul, la Voievodeasa, a fost programată la TVR 3 de la ora 10.30.

 

Descriptio Moldaviae

Această ediție a emisiunii ne-a găsit în Casa cu cerbi a familiei Houliat din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava. Aici, familia franco-română a construit, în urmă cu aproape 20 de ani, o casă de oaspeți tradițională care să le vorbească turiștilor europeni despre patrimoniul cultural al țării noastre.

La Voievodeasa se află o pensiune tradițională, compusă dintr-o casă de lemn construită în spiritul arhitecturii germane a satelor bucovinene din nordul țării, și două locuințe vechi de peste un secol, ce acum găzduiesc turiști, dar și o colecție etnografică impresionantă.

(w882) Voievodeas

Un decor rustic ideal pentru mâncărurile tradiționale care se gătesc pentru noi.

***

TVR Iași

Producător: Raluca Aftene

18:00 Se întâmplă acum

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

Transmisiune directă

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Săptămâna dansului contemporan la Iași

Săptămâna dansului contemporan la Iași

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

Festivalul D.A.M. -„Dans, Artă, Multidisciplinaritate” - de la Iași și un spectacol ce poartă semnatura coregrafică a lui Angelin Preljocaj sunt ...

"Stația Clovnilor", turneu în Marea Britanie | VIDEO

publicat: miercuri, 19 iunie 2024

După un turneu în Marea Britanie, artiştii de la Teatrul Luceafarul Iași au revenit acasă. Cum a fost primit spectacolul „Staţia clovnilor” ne-a ...

„Vandalul”, de Hamish Linklater, o comedie americană contemporană despre viață, dragoste și moarte

Premiera spectacolului după piesa „Vandalul”, de Hamish Linklater, a avut loc în urmă cu zece ani în SUA. Adaptarea și regia reprezentației de la ...

 

#tvr3