loader
Foto

Galerie foto

Despre film, operă şi arta care a expus 10 milioane de euro în centrul capitalei

La “Arte carte şi capricii ,” de joi, 24 mai, de la ora 21.00, într-o ediţie în care Radu Nechit, gazda emisiunii, îi are ca invitaţi pe Antoniu Zamfir, managerul Operei Romane Craiova  şi pe Victoria Baltag, producătorul şi regizorul filmului Herman

 

Arte, carte şi capricii

(oar_w460)“Arte carte şi capricii,” magazinul săptămânal de cultură urbană a pregătit pentru joi, 24 mai, o ediţie cu subiecte excepţionale despre film şi operă, despre artă contemporană şi despre cărţi.

Radu Nechit, gazda emisiunii, îi va avea ca invitaţi în această săptămână pe ANTONIU ZAMFIR, managerul Operei Romane Craiova  şi Victoria Baltag, producătorul şi regizorul filmului Herman – omul din spatele terorii, aflat în post-producţie…

Managerul Operei Romane Craiova, Antoniu Zamfir, este şi regizorul artistic al unui eveniment de excepţie: o grandioasă montare a operei Tosca de Puccini: cu 3 scene, 3 solişti de talie internaţională, 145 de corişti şi instrumentişti, proiecţii 3D, toate lângă lacul din Parcul Romanescu din Craiova. Scopul acestui demers cultural este unul extrem de ambiţios: activarea comunităţii prin artă.

Tot în ediţia din această săpătămână, urmăriţi partea a doua a materialului realizat de Liana Stanciu despre cei doi mari actori care şi-au păstrat prietenia mai bine de 50 de ani: George Mihăiţă şi Vladimir Găitan. Un interviu emoţionant despre comedie, pasiune pentru scenă, roluri memorabile, dar mai ales despre o prietenie ce dureaza de mai bine de jumătate de veac.

Pe 22 mai, Charles Aznavour a împlinit 94 de ani, iar “Arte carte şi capricii,” marchează acest eveniment printr-un material despre marele artist care, după pâţania de săptămâna trecută, este numit cu simpatie “Charles Robocop” de către presa franceză. Despre ce este vorba, aflaţi urmărind emisiunea din această seară.

Şi pentru că duminica trecută s-a încheiat ediţia Art Safari București 2018, la “Arte carte şi capricii” urmărim un bilanţ inedit despre un eveniment cu o ofertă vizuală bogată, de la pictură la grafică și broderie, bandă desenată și instalații şi care a adus în centrul oraşului un pavilion expozițional tocmai din Germania cu lucrări în valoare de peste 10 milioane de euro.

15:00 Sport maxim

*Studioul teritorial Craiova

* Emisiunea « SPORT MAXIM » îşi propune să dezvăluie telespectatorilor performanţele sportive din regiunea Olteniei, şi totodată pe cei care, unii ştiuţi, alţii neştiuţi, au contribuit ca partea aceasta de ţară să fie una dintre cele mai bogate în rezultate de excepţie, pe plan regional, naţional şi internaţional. Nu întâmplător Oltenia a dat de-a lungul anilor performeri de nivel european sau mondial la majoritatea ramurilor sportive, iar Craiova este recunoscută pe plan naţional drept locul în care fotbalul este a doua religie.

Producător , moderator Valentin Pribeanu

Transmisiune în regim de direct

16:00 Nutri Info

*Studioul teritorial Tg.Mures

*Producător Simona Boanta

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3