loader
Foto

Despre marea muzică, filme, jazz, cărţi, statui vivante

La “Arte carte şi capricii”, joi, 17 mai, de la ora 21.00, o ediţie în care invitata specială a lui Radu Nechit în studioul emisiunii este doamna Mariana Nicolesco, soprana considerată „un triumf al artei sacre muzicale”.

 

Arte, carte şi capricii

Ca în fiecare seară de joi, emisiunea “Arte carte şi capricii”,  aduce şi în această săptămână, noi subiecte deosebit de interesante din cultura urbană .

Fanii emisiunii se vor întâlni cu marea revelaţie a literaturii ruse din ultimii ani, scriitoarea Guzel Iahina, autoarea romanului ”Zuleiha deschide ochii”, volum ce va fi tradus în peste 30 de limbi - şi vor afla informaţii de ultimă oră despre Festivalul de Film Transilvania de la directorul Tudor Giurgiu.

Tot în această săptămână, Tudor Călin Zarojanu încearcă să descopere secretele Universului, iar actorul şi regizorul Mihai Mălaimare ne dă detalii despre surprizele pregătite publicului în cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.

Invitata de onoare a acestei săptămâni la “Arte, carte şi capricii” este marea noastră soprană, doamna Mariana Nicolesco, numită de presa internaţională Regina del Belcanto, Regina della Scala şi Diva Divină. Este permanent în centrul vieţii noastre muzicale, iar Radio Romania Cultural a denumit-o „un triumf al artei sacre muzicale”.
(w882)

Şi nu în ultimul rând, în ediţia aceasta vom primi detalii despre filmul Deadpool, partea a doua, despre cel mai longeviv festival de jazz din România, organizat la Sibiu (unde are loc cea de-a 48-a ediţie iar în Piaţa Mare, timp de patru seri consecutive, vor evolua artişti din 12 ţări) .

 

6:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

Transmisiune directă

6:55 Imnul României

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3