loader
Foto

Despre Nadia Comăneci, la CULT@rt, cu Andreea Răducan

Marţi, 27 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR 3, Marius Constantinescu vă aşteaptă cu o ediţie plină de subiecte interesante şi invitate de excepţie.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Marţi, 27 noiembrie, magazinul de arte TVR3, vă prezintă la momentul “Romania 100” pe una dintre cele mai glorioase figuri ale sportului românesc - nimeni alta decât Nadia Comăneci – despre care va vorbi Andreea Răducan, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică

(oar_w460)

Tot marţi, în studioul emisiunii CULT@rt, gazda Marius Constantinescu discută despre cel mai recent film realizat de Casa de Producţie TVR cu graficiana Bristena de Satmaari şi cu actriţa Andrada Fuscaş despre filmul Apostolul Bologa, o poveste despre eroi, frici, speranţe şi iubire - adaptată şi regizată de Dominic Dembinski.

(oar_w460)

Dintre alte subiecte pregătite pentru ediţia de marţi, amintim:

Lemonade, filmul câştigător al Premiului pentru Cea mai buna regie, anul acesta la Sarajevo, a ajuns în Cluj-Napoca la Les Films de Cannes. Este prima peliculă românească turnată în America de Nord şi a fost selectată în peste 20 de festivaluri din întreaga lume, după premiera americană la Tribeca Film Festival din New York.

La CULT@rt, Alexandru Arşinel ne reaminteşte că umorul a fost şi este pentru români o gură de oxigen. Prezent la Festivalul de Umor de la Vaslui, actorul a acordat un interviu în exclusivitate pentru emisiune colegului nostru, Sergiu Ciocoiu de la TVR Iaşi.

Regizorul Cornel Todea ne-a lăsat o arhivă impresionantă – despre care vom afla, succint, marţi. El a realizat peste 200 de spectacole de teatru, emisiuni muzicale, de divertisment, filme artistice şi documentare la Televiziunea Română. A montat spectacole de operă şi de teatru pentru copii, iar creaţiile sale au fost distinse cu numeroase premii.

Iar dacă până acum nu aţi avut ocazia, Anca Ţoghe de la TVR Craiova ne invită să încheiem ziua cu o plimbare prin cea mai mare zonă verde urbană din estul Europei. Este vorba despre Parcul Romanescu, situat în partea de sud a Craiovei, pe o suprafaţă de 100 de hectare.

 

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune directă

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3