loader
Foto

Despre Pisici pătrate, teatru şi literatură

La Arte, carte şi capricii, în 7 noiembrie, de la ora 21.00, pe TVR 3, într-o ediţie în care invitatul Lianei Stanciu este actorul Şerban Pavlu.

 

LIANA STANCIU
Arte, carte şi capricii

În 7 noiembrie, la Arte, carte şi capricii, vorbim despre teatru, arte plastice, film şi literatură, toate presărate cu acea doză de creativitate şi de imaginaţie care ne face viaţa mai frumoasă.

Alexandru Ciubotariu, alias Pisica Pătrată, este unul dintre cei mai apreciaţi ilustratori şi street-artişti din România, precum şi fondatorul Muzeului Benzilor Desenate. Lucrează constant, desenează pisici pătrate şi acceptă tot felul de provocări. Lucrările sale de artă stradală semnalează locuri uitate şi inspiră dialog. Aflaţi mai multe din reportajul realizat de Bogdana Pascal.

Dragoste şi ură, violenţă şi romantism, luptă de clasă şi melancolie, într-o poveste de dragoste  ce are drept fundal Romania anilor '30 - '40. Toate aceste antinomii se regăsesc în romanul EUGENIA semnat de Lionel Duroy şi inspirat de JURNALUL lui Mihail Sebastian, ca puncte de plecare pentru o meditaţie asupra lumii in care trăim. Detalii, în reportajul realizat de Irninis Miricioiu.

Ca în fiecare săptămână,  Tudor Călin Zarojanu ne oferă un nou argument pentru lectură şi ne asigură că vom trăi mai bine dacă vom citi fie şi doar câteva versuri în fiecare zi.

Invitatul special al ediţiei este actorul Şerban Pavlu. Un dialog spumos despre meseriile din spatele meseriei de actor, dar şi despre cele mai recente proiecte ale sale.

Toate, la Arte, carte şi capricii, în 7 noiembrie, de la ora 21.00, pe TVR 3.

 

Foto: Pisica Pătrată at Ciclop | © The re:art

17:00 Volei feminin-Campionatul National-Divizia A1-Play-off

*CS Dinamo Bucuresti-Volei Alba Blaj

Comentator Narcis Selaru

Producator Mihai Dionise

Transmisiune directa Bucuresti

19:00 Lumea de aproape

(redifuzare)*Studioul teritorial Timişoara

* Emisiunea abordează subiecte de interes regional şi se adresează unui public larg. Evenimentele importante, precum şi personalităţi de marcă ale regiunii sunt teme ale reportajelor Lumea de aproape.

Producător Cosmin Jitariuc

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3