loader
Foto

Dialoguri şi noi subiecte din viaţa culturală a ţării

Marţi, 17 aprilie, de la ora 22.00, într-o ediţie CULT@rt  în care Marius Constantinescu stă de vorbă cu scriitoarea Cristina Andone, trainer de creativitate şi Mădălina Pasol, pianist concertist stabilită în Germania.

 

Cult@rt

Dupa 13 ani petrecuţi în publicitate şi 7 în antreprenoriat, Cristina Andone aduce cititorilor un roman cu publicitari şi umbre şi în care spune, simplu, PLEC. Moderatorul CULT@rt, Marius Constantinescu îşi propune să afle de la Cristina Andone în ce constă îndreptarul unei demisii dintr-o corporaţie.

Tot astazi, Mădălina Pasol îi vorbeşte lui Marius Constantinescu despre rutina unui pianist concertist – imediat după încheierea recitalului susţinut la Ateneul Român. Aşa că pianista Mădălina Pasol, încă sub emoţia interpretării şi a aplauzelor, vine la CULT@rt să ne vorbească despre proiectele sale artistice.

Gunoierul este un spectacol în regie colectivă, după un text de Mimi Brănescu, pus în scenă la Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi. Teodor Corban şi Constantin Puşcaşu, creatorii spectacolului şi interpreţii rolurilor principale, spun că este o piesă-metaforă plina de sevă care îndeamnă la meditaţie despre viaţă - sub masca umorului de calitate.

Nucu Pandrea este omul care a cucerit lumea cu o frunză. După ce l-a ascultat pe clujean cântând, jazzman-ul american Sunny Diggs a afirmat că nu crede că sunt multe neamuri pe lume care să facă muzică siderală la frunză. Doar că puţină lume îl cunoaşte aşa cum se dezvăluie el astăzi, în interviul acordat emisiunii CULT@rt.

Iar pentru iubitorii de călătorii şi de adevăratele bogăţii spirituale româneşti, ediţia de astăzi a pregătit un periplu la catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia, la cel mai vechi colegiu din Râmnicu-Vâlcea şi la Poalele Obcinii Marii, într-un sat cu nume de poveste: Suceviţa.

8:00 Monocrom

*Studioul teritorial Timişoara

*Monocrom prezintă spațiul urban în general, în mod special pe cel din Timișoara. Poveștile sunt despre prezent, dar și despre trecut, despre această îmbinare a timpurilor din care a rezultat un spirit al locului unic, irecognoscibil în alt oraș. Sunt filme conduse de un singur personaj și pornesc de la preocuparea acestuia, de la carțile și articolele pe care le-a scris, filmele și fotografiile pe care le-a realizat. Titlul emisiunii este justificat de imagine, care conține mult alb-negru. Toate episoadele au un aspect unitar, fiecare episod fiind introdus prin prezentarea realizatorului.

*Teatrul de copii si tineret Timisoara „Merlin”-75 de ani

Producător Ionela Gogoţ

8:30 Biruitorii

(redifuzare)*Studioul teritorial Tg.Mureş

* Părintele arhimandrit Ioan Iovan, partea I

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3