loader
Foto

Din dragoste pentru muzică, artiştii se fac profesori

Duminică, 9 octombrie, Remix a ajuns în noi colţuri de pe mapamond, în descoperirea muzicienilor români care şi-au găsit o nouă casă. De la ora 22:00, la TVR 3 şi TVR+, i-ați cunoscut pe Leopold Reisenauer şi Şerban Ciurea.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Leopold Reisenauer (Tuttlingen, Germania)

Povestea cu cântec a lui Poldi Reisenauer este moştenită de la tatăl său, trompetist din Tălmaciul Sibiului, trecând prin liceul de muzică şi conservatorul din Bucureşti, dar şi prin câteva grupuri jazz studenţeşti.

Plecat în 1986 în Germania, şi-a reîntregit repede familia şi şi-a cultivat mai departe vocaţia pentru jazz, completând-o cu aceea de pedagog. Fondator al unui big band de liceeni faimos în toată Germania, menirea sa s-a dovedit deopotrivă aceea a unei verigi cheie în lanţul marilor muzicieni români din diaspora, de la şaizecişti notorii (precum Eugen Ciceu ori Peter Herbolzheimer) la nouăzecişti în afirmare (iar fiul Lucas îi calcă pe urme, cu chitara). Aşadar, un portret de echipă. Big band!

Șerban Ciurea (Orange County - CA / SUA)

Plecat din România în 1970 (după ce cântase cu primele grupuri beat precum Entuziaștii ori Sideral Modal Quartet), muzicianul este stabilit în California, după escale scurte în Germania, Scandinavia și Canada, apoi New York și Chicago. A rămas în domeniu diversificându-și acțiunile, combinând pedagogia cu performarea (a cântat cu trupele unor personalități ca Lionel Hampton, Jay Leno, Ray Valenti, Manhattan Transfer, Rick Dittmore și încă mulți alții).

Pensionat de câțiva ani, este mai ocupat ca niciodată cu muzica pentru copii (subconștientul i-a comunicat că avea să devină bunic). Nu în ultimul rând, a fost felicitat personal de președintele Obama pentru reinventarea învățământului muzical în California pe baze multimedia.

Realizator Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

 

1:00 Cântec şi poveste (R)

*Studioul teritorial Timisoara (ora 15,00) * Producător Felicia Stoian

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3