loader
Foto

Filmul lui Cătălin Mitulescu „Dincolo de calea ferată", la TVR3

Filmul „Dincolo de calea ferată “, în regia lui Cătălin Mitulescu, poate fi urmărit la TVR3 sâmbătă, 19 martie, de la ora 23.00.

 

Filmul este o coproducţie România-Italia-Suedia şi a avut premiera la noi în 2016. În distribuţie apar Alexandru Potocean şi Ada Condeescu în rolurile principale, iar în alte roluri Luminiţa Erga, Dragoş Moştenescu, Mariana Danescu.

Lungmetrajul ''Dincolo de calea ferată'' a primit mențiune specială la cea de-a 51-a ediție a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, în iulie 2016.

Critica de specialitate l-a numit un film artistic al emigranţilor români pe care experienţa europeană îi rupe de familie şi realităţile de-acasă.

(w882) DCF

În scenariul semnat de regizorul Cătălin Mitulescu, Radu se întoarce din Italia după o absență de un an și își găseşte soţia schimbată. Ada Condeescu interpretează rolul tinerei soţii Monica. Cei doi petrec  o noapte în care încearcă să se regăsească, după ce distanța crease neîncredere între ei.

(w882) DCF

În aceeaşi noapte, punctul de atracţie în cartierul lor este o nuntă. Dincolo de calea ferată, în mahalaua bucureşteană, toţi prietenii petrec, în timp ce Radu şi Monica încearcă să–şi dea seama dacă şi pentru ei există posibilitatea unui nou început.

(w882) DCF

Alexandru Potocean a debutat în 2005,  în filmul „Moartea domnului Lăzărescu” după care au urmat „Hârtia va fi albastră”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, „Nunta mută”, „Boogie”, „Amintiri din epoca de aur”, „Tipografic Majuscul", „Monștri".  A jucat alături de Monica Bellucci în „The Whistleblower”.

Cătălin Mitulescu a mai regizat lungmetrajele “Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”,“Loverboy”, „Heidi".

La „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” a fost regizor, scenarist și producător. Filmul a  fost inclus în selecție oficială la Festivalul Internațional de Film de la Cannes şi i-a adus actriţei Dorotheea Petre premiul “Un certain Regard” pentru cea mai bună interpretare feminină (premiul special al juriului pentru cea mai bună actriță în secțiunea Un certain regard  a fost creat pentru ea).

Mitulescu, iniţial regizor de scurtmetraje, a fost recompensat cu Palme D’ Or pentru scurtmetrajul “Trafic”,  la Cannes, în 2004.

Credit foto: cinemagia.ro

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

13:00 Selfie

*Studioul teritorial Timișoara

* SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

*Invitata Ana Maria Ursu

Producător Roxana Morun

13:30 Dăruieşte Românie!

* Carmen Târnoveanu vă provoacă să dăruiți Românie, în fiecare sâmbătă, de la ora 13.30, la TVR 3.

Parada tuturor artiștilor români se vede acum la TVR 3, în emisiunea Dăruiește Românie! în care vom promova oamenii talentați ai României, de peste tot din țară și din străinătate.

Regizor tv Manuela Apostol

Moderator, producător Carmen Târnoveanu

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3