loader
Foto

Program special la TVR3 pe 24 Ianuarie: România s-a născut la Iași

"Cuza Vodă şi România faptului ȋmplinit" este documentarul pe care vă invităm să îl urmăriți pe 24 Ianuarie, de la ora 17.00, în cadrul programelor speciale de la TVR3 care încep la ora 10.30.

 

La TVR3, programul special dedicat Unirii din 1859 debutează la ora 10.30 cu transmisiunea directă din Piața Unirii din Iași, sub genericul România s-a născut la Iași.

Ceremoniile vor include discursuri și manifestări oficiale, Hora Unirii și concertul de muzică populară „Noi suntem români!”, în direct de la Iași.

De la ora 17.00, este difuzat documentarul Cuza Vodă şi România faptului ȋmplinit.

Revoluţionar paşoptist şi „părinte” al României moderne, Alexandru Ioan Cuza a murit departe de ţară, printre străini, în urmă cu 150 de ani. Nu i s-au organizat funeralii naţionale, dar la Ruginoasa s-au adunat, în 1873, mii de ţărani. Ei nu uitaseră cine i-a scăpat de obligaţiile boiereşti, le-a dat pământ şi drepturi civile.

Despre Alexandru Ioan Cuza s-a scris mult. Nu i s-a analizat doar domnia, ci şi viaţa personală. Dincolo de slăbiciunile pe care le-a avut omul Cuza, domnitorul Alexandru Ioan I „a ştiut să pună pe primul plan interesul ţării şi ar trebui înţeles în contextul epocii sale”.​

***

ROMÂNIA S-A NĂSCUT LA IAȘI

164 de la Unirea Principatelor Române

Transmisiune directă din Piaţa Unirii, Iaşi

​Producător: Cătălin Sava

2:00 La sfatul popular

Producător Ştefan Stănescu

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

Producător Angela Precup

 
Popasuri folclorice: Împreună pentru patrimoniul cultural

Sâmbătă 4 februarie, vă invităm de la ora 16.00 pe TVR3 să revedeți ediția " Urme ale trecutului – Meșteșugul olăritului".

Școala de acasă - Hundorf, la Noaptea Albă a Galeriilor Târgu Mureș

"Picătura de cultură" de la TVR3 ne propune vineri, 3 februarie, de la ora 13:30, o plimbare în expoziția intitulată „Acasă: o lume între uitare ...

Volei din Liga Campionilor şi din campionatul intern, la TVR

Săptămână dedicată voleiului la postul public. Televiziunea Română transmite 5 meciuri de volei în perioada 1-5 februarie: 3 partide din ...