loader
Foto

Documentar în premieră: "Eminescu și noi" la TVR 3

Vineri, 15 ianuarie, de la ora 21.00 ați urmărit filmul realizat despre evenimentul recent care a reunit, în vreme de pandemie, poeţi şi critici literari din Republica Moldova, Germania, Franţa şi România.

 

În 15 ianuarie 2021, se împlinesc 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

Pentru a marca momentul, Primăria Municipiului Iași, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, a organizat evenimentul Eminescu și noi. Dată fiind situația creată de pandemia Covid 19, organizatorii au decis ca manifestarea să se desfășoare online.

„Ne întâlnim astăzi în regia severă a pandemiei Covid 19, depășind această emoție a morții, pentru a ne cinsti Nemuritorul”, a precizat Adi Cristi, Directorul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași.

(oar_w460)

Eminescu și noi a reunit poeți și critici literari din R. Moldova, Germania, Franța și România. Ana Blandiana, Gabriel Chifu, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Varujan Vosganian, Christian W. Schenk, Cassian Maria Spiridon, Andrei Novac, Silvia Goteanschii, Aurel Ștefanachi, Emilian Marcu, Linda Maria Baros, Nichita Danilov, Adi Cristi, Valeriu Stancu, Daniel Corbu sunt poeții care au recitat.

(oar_w460)

Despre Mihai Eminescu au vorbit criticii: Mihai Cimpoi, Daniel Cristea Enache, Nina Corcinschi, Răzvan Voncu.

„Eminescu este nostrate al nostru. Adică contemporanul nostru”. (Mihai Cimpoi)

„Eminescu nu era numai un poet genial (…) era și un om care muncea foarte mult în gazetărie, în domeniul instrucțiunii publice, în tot ceea ce ținea de existența obișnuită a unui intelectual. Era un om al timpului său, al societății sale…” (Daniel Cristea Enache)

„Întreaga creație a lui Eminescu este obligată să răspundă la standardul genialității…” (Nina Corcinschi)

„Să ne bucurăm de 15 ianuarie că avem șansa de a fi urmașii unui poet, unui scriitor, unui intelectual de calibrul lui Mihai Eminescu”. (Răzvan Voncu)

Realizator: Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași
Director: Adi Cristi
Producție a Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași
Program finanțat de Primăria Municipiului Iași
Parteneri: Uniunea Scriitorilor din România, TVR

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3