loader
Foto

Doi performeri de top internaţional, joi, la TVR 3

Cosmonautul Dumitru Prunariu şi alpinistul Alex Găvan sunt invitaţii lui Marius Constantinescu în 20 decembrie, de la 22.00, în studioul emisiunii CULT@rt.

 

MARIUS CONSTANTINESCU
Cult@rt

Invitaţii ediţiei de joi a emisiunii CULT@rt sunt doi dintre cei mai temerari români: cosmonautul Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spaţiu şi alpinistul Alex Găvan, care a escaladat şase vârfuri de peste 8.000 de metri din masivul Himalaya, fiind primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I şi Makalun.

În istoria acestui centenar înscriem şi numele primului şi singurului cosmonaut român Dumitru Prunariu. La numai 29 de ani, Prunariu a participat la misiunea Soiuz 40. După trei ani de pregatire specială în programul Intercosmos, obţine maximum de punctaj la toate testările. Misiunea în spaţiu a durat 7 zile, 20 de ore, 42 de minute şi 52 de secunde, după un parcurs circumterestru de 5.260.000 de kilometri.

(oar_w460)

Performer de top al României în alpinismul de altitudine extremă, Alex Găvan a escaladat şase vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya prin mijloace corecte, fără oxigen suplimentar şi fără porteri de altitudine. Alex este, de asemenea, implicat în numeroase cauze de mediu, printre care stoparea tăierii ilegale de păduri, protecţia ultimelor păduri virgine, Parcul Natural Văcăreşti sau interzicerea utilizării cianurii în minerit. Dupa ce, pe 25 aprilie 2015, a supravieţuit cutremurului şi avalanşei din Everest, a iniţiat împreună cu echipa sa Bucurie pentru Nepal, o campanie umanitară în urma căreia au fost construite trei şcoli în comunităţi izolate din Himalaya, unde învaţă deja peste 250 de copii.

(oar_w460)

 

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune dedicată informaţiei şi educaţiei unui spectru larg de telespectatori având în vedere însăşi sintagma ce dă titlul. Subiectul fiecărei emisiuni este astfel conceput încât să satisfacă, pe cât posibil, toate gusturile în materie de informaţie medicală şi, în acelaşi timp, să transmită ”în direct” un mesaj puternic privind stilul de viaţă sănătos prin dietă, exerciţiu fizic, echilibru mental şi spiritual. În fapt, este vorba despre o scurtă incursiune în secretele unei afecţiuni, desecretizate cu ajutorul unui invitat de marcă.

Prezintă Corina Ionuţ

Producător Adriana Vitan

Transmisiune directa

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

22 aprilie,

22 aprilie, "Ziua Pământului" | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ce-i dăruim planetei de ziua ei? Cum îndreptăm răul făcut prin poluare şi defrişări? Cum se măsoară calitatea aerului? Am căutat răspunsuri ...

 

#tvr3