loader
Foto

Galerie foto

Don Quijote, în adaptarea Adei Milea, joi, la "Picătura de cultură"

Joi, 13 noiembrie, la TVR 3, Petronela Moraru v-a invitat să poposiţi în culisele Teatrului Naţional Târgu-Mureş, într-o nouă ediţie “Picătura de cultură”.

 

Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Pentru început veţi pătrunde în lumea dramaturgului german Marius von Mayenburg. Avem nevoie de reguli ca să putem trăi împreună? Şi dacă da, ce fel de reguli? Sunt întrebări pe care le ridică cel mai recent text al dramaturgului german Marius von Mayenburg. Textul a fost transpus scenic de Theodor Cristian Popescu la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş în spectacolul „Martiri” care pune în discuţie relaţia tinerilor din zilele noastre cu religia.

(w882) Martiri

Personajul principal al piesei este Benjamin, un tânăr de paisprezece ani care refuză să meargă la orele de înot, din motive religioase. De aici până la transformarea sa într-un renegat social nu mai este decât un pas.

*

Din Germania ajungem pe meleagurile noastre. Autorul dramatic Alina Nelega primea în primăvară premiul Uniter pentru cea mai bună piesă a anului 2013. Regizorul Alina Nelega şi-a montat propria piesă pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Împreună cu echipa sa, să ne lăsăm şi noi prinşi „În trafic”! Şapte personaje diferite sunt blocate în trafic ca urmare a unui accident. Fiecare se găseşte într-un moment de criză a vieţii sale. Ce fel de decizii vor lua?!

(w882) ÃŽn trafic

Dacă vrei să descoperi diferite stadii de înţelegere ale vieţii, diferite personaje raportându-se la acelaşi eveniment, te aşteptăm În trafic pentru o călătorie inedită! Este invitaţia pe care Teatrul Naţional din Târgu-Mureş o face la spectacolul care a participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru.

**

Chiar şi cei care nu l-au citit niciodată pe Cervantes îl recunosc imediat pe vizionarul absurd care este Don Quijote şi pe pragmaticul lui însoţitor, Sancho Panza. Atmosfera romanului este sugerată, corect sau nu, de termeni şi expresii intrate în vocabular de tipul „quijotesc”, „lupta cu morile de vânt” şi „a visa imposibilul”.

(w882) Don Quijot

Ada Milea şi Mihai Măniuţiu au adaptat romanul lui Miguel de Cervantes pentru Teatrul Naţional Târgu-Mureş. Muzica originală şi textul spectacolului (musical) sunt semnate de  Ada Milea care revine la tema Don Quijote, adaptată şi îmbunătăţită pentru scena de teatru.

Coregrafia: Vava Ştefănescu.

„Spectacolul nostru caută să aibă intensitatea visului şi, în mare măsură, logica lui turbulentă. Până la urmă, nu suntem, nu existăm decât în măsura în care ne lăsăm visaţi. Don Quijote este o poartă a VISULUI TREAZ - una dintre cele mari, regale. El poartă energia care e în dorinţele noastre imposibile”, Mihai Măniuţiu.

Urmăriţi AICI o galerie foto cu imagini din spectacol.

***

Emisiunea se difuzează joi, 13 noiembrie, de la ora 18.40 la TVR Târgu-Mureş şi de la ora 22.00 la TVR 3.

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaților

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)
 
Despre pierderile economice globale cauzate de dezastre naturale, la

O nouă ediție "Forum Economic", a fost difuzată în direct de la ora 16.00, marți, 23 aprilie, la TVR3 și TVR Craiova. O emisiune realizată și ...

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

15 ani fără Valeria Peter Predescu

15 ani fără Valeria Peter Predescu

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie 2023, de la ora 15:00, la TVR 3, vă invităm să urmăriți o ediție cu totul specială a emisiunii "Cântec și Poveste".

 

#tvr3