loader
Foto

Concert aniversar „Dor Transilvan", la 30 de ani de activitate artistică (II)

În urmă cu trei decenii, urca pe scenele de la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur" și  Festivalul de Folclor din Middlesbrough. Vineri, 12 iulie, de la ora 15.00 pe TVR3, ați putut urmări o nouă ediție a emisiunii  „ Cântec și Poveste", care celebrează Ansamblul folcloric „Dor Transilvan".

 

Alexandru Pugna
Cântec și poveste

Veți cunoaște povestea celor 30 de ani de activitate artistică a Ansamblului folcloric „Dor Transilvan" al Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.


Înființat în aprilie 1994 de către sindicatul din instituție, ansamblul a debutat național în septembrie 1994 cu ocazia participării la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur" și internațional în 1995, la Festivalul de Folclor din Middlesbrough, Anglia.

 

De-a lungul celor 30 de ani de activitate, ansamblul a sustinut sute de spectacole și a reprezentat România și folclorul românesc în peste 100 de festivaluri internaționale pe trei continente, Europa, Asia și America, și a colaborat cu artiști renumiți ai României.

(w882) Dor transi


În această a doua parte a emisiunii „Cântec și Poveste", dedicată acestui prestigios Ansamblu Folcloric, vă invităm să urmăriți selecțiuni din concertul aniversar.

***
TVR Cluj
Prezintă: Alexandru Pugna
Producător: Radu Anghel

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Andrea Iriciuc şi Anatol Guzic

Producător Luminţa Popa

Transmisiune directă

7:55 FILLER

*ABC-ul democraţiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalităţi care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înţelegerea politicii.

Romeo Asiminei I

Producător Ovidiu Mihăiuc

 
Gala tineretului din Romania

Gala tineretului din Romania

publicat: miercuri, 16 octombrie 2024

Evenimentul, organizat sub sloganul "Tinerii de azi, liderii de mâine!” este găzduit de municipiul Ploiești, desemnat în anul 2024 "Capitala ...

La pas pe colinele Tutovei

La pas pe colinele Tutovei

publicat: luni, 14 octombrie 2024

Vă prezentăm cele mai pitoreşti peisaje le-am întâlnit în comunele Răchiteni şi Motoşeni, localităţi amplasate în partea de sud-est a judeţului ...

,,Cântec și Poveste” din ținutul someșan

,,Cântec și Poveste” din ținutul someșan

publicat: luni, 14 octombrie 2024

Vă invităm să ne urmați pe Valea Someșului, la Beclean, pentru a cunoaște povestea drumului artistic al Cristinei Retegan, interpretă îndrăgită a ...

 

#tvr3