loader
Foto

Galerie foto

Dorian Pîrvu și Gabriel Petric, sâmbătă, la „Remix"

Sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 22:00, la TVR 3, v-am invitat să revedeți o ediție „Remix" cu Dorian Pîrvu - avanpremieră la un disc cu fior electro-rock și Gabriel Petric, un cărturar al riffurilor rock.

 

Remix

Programul „UndergROund” de la Radio 3 - România Tineret, care a premers emisiunea „Remix”, a difuzat în anii 90 un grup promițător din Constanța - Sound & Vision.

(w882) sound and

La distanță de peste 25 de ani, realizatorii au avut revelația redescoperirii claviaturistului lider Dorian Pîrvu, care a decis să-și concretizeze ideile într-un disc de muzică electronică.

(w882) odrian liv

Personajul nu a stat pe tușă între timp. A cântat în Germania (astfel trupa pierzând firul roșu), apoi în Grecia, unde a funcționat deopotrivă ca profesor de pian/corepetitor de balet. Cert e că, de câțiva ani, a revenit acasă și a început să facă naveta la București și pe la festivalurile din țară, pentru concertele alături de grupul Mike & The Blue Spirit.

(w882) dorian la

Însă la începutul acestui an, probabil ajutat și de pandemie (care l-a ținut departe de scene), dar și de apariția unui producător interesat de muzica sa, Dorian Pîrvu a lansat pe youtube o piesă - Electhrill - care dă fiori melomanilor (nu neapărat români, dar în primul rând acestora), fiind vorba de o prelucrare după „Rapsodia Română” de George Enescu. O încercare temerară, care se va concretiza (sperăm chiar în acest an) cu un întreg disc electro-rock!

Gabriel Petric a lansat, în vara anului 2020, o carte inedită - deopotrivă îndrumar de chitară și studiu inedit asupra unor piese de rezistență din istoria rockului. Un profesor de liceu din Orăștie, cu o anumită operă dedicată muzicii tinere. Așadar un cărturar al rockului...

(w882) 60 de ani

Influențele sale se trag deopotrivă de la Cornel Chiriac, trupele progresive românești ale anilor 70, dar și cenaclul/ revista „Echinox” din Clujul studenției. Pentru că are publicate sumedenie de articole/studii despre muzica noastră (și lutierii ei), inclusiv în străinătate.

Pe plan intern, de departe, cea mai importanta lucrare publicată de Gabriel Petric, în anii 90, a fost un rarisim manual de chitară, vândut în peste 10 000 de exemplare, la un moment-dat reeditat!

(w882) cu chitara

De vara trecută, o nouă lovitură de grație a lui Gabriel Petric - volumul Riffuri de chitară, care integrează temele unor hituri rock de pe plan internațional dar și național. Un summum al studiilor sale exhaustive de ani de zile, fotografii inedite cu copyright, dar și grafică originală. Plus povestea fiecărei piese, deci e de citit, dar și de încercat pe chitară una-alta. A se lăsa și la îndemâna copiilor!

(w882) cartea gab

***

foto: facebook, arhive personale

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

1:50 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3