loader
Foto

Din Arhiva TVR: Ediție de sărbătorire a Dragobetelui

Emisiunea "Din arhiva TVR" v-a pregătit, pentru 26 februarie, o ediție de sărbătorire a iubirii, prin muzică și dans.

 

Din arhiva TVR

Dragostea, bătu-o-ar vina! este spectacolul pe care l-ați putut urmări la TVR3 duminică, 26 februarie, de la ora 20.00, o preluare a evenimentului organizat pe 23 februarie la Centrul Cultural al M.A.I. din București.

Maria Stroia, Cristina Gheorghiu, Ionel Tudorache și Nicolae Datcu sunt doar câteva dintre numele aflate pe afișul evenimentului. Artiștii vor evolua pe scenă alături de orchestra și corpul de balet ale Ansamblului Artistic Ciocârlia și de Taraful Ilfovului.

Evenimentul de celebrare a Zilei de Dragobete este structurat ca o poveste: decorul de pe scenă va reprezenta o curte tradițională țărănească unde gazdele primesc oaspeți și organizează o petrecere cu ocazia Dragobetelui.

Numele de Dragobete este atestat la finalul secolului al XVIII-lea, mai ales în Muntenia și Oltenia. Legenda spune că, în cea de-a 24 zi a lui Făurar, începea anul agricol și tot atunci Dragobete oficia nunta tuturor animalelor. Fetele și băieții îndrăgostiți se întâlneau în aceeași zi, pentru ca povestea lor de dragoste să țină tot anul. Dragobetele românilor are corespondent în alte culturi  - de exemplu, la greci, Eros, iar la romani, Cupidon.

19:00 Lumină din lumină

*Celebrări greco-catolice *Sfanta si Marea Joi *Cele 12 Evanghelii ale Patimilor Domnului

Transmisiune directă Blaj

21:30 Locuri, oameni si comori

*Best of

* Producător Emilia Nicolaescu

 
De la Măru-n Timișoara | VIDEO

De la Măru-n Timișoara | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacol aniversar Zorica Savu - 30 de ani de cântec și 30 de ani TVR Timișoara! Miercuri, 1 mai, de la ora 19:00, la TVR Timișoara, și luni, 6 ...

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Cum ne hidratăm corect?

Cum ne hidratăm corect?

publicat: joi, 02 mai 2024

O nouă ediție "Ziua bună de la Iași" a fost difuzată joi, 2 mai, de la ora 9:00, la TVR Iași și TVR 3.

 

#tvr3