loader
Foto

Drama „Zavera", de Andrei Gruzsniczki, la TVRi

Pe 29 iulie, filmul lui Andrei Gruzsniczki va fi difuzat la TVR Internațional de la ora 23:00. În această dramă românească joacă Dorian Boguță, Șerban Pavlu, Coca Bloos și Ioana Flora.

 

Filmul românesc la TVRi

Drama Zavera a avut două nominalizări la Premiile UCIN 2020 - pentru rol secundar feminin, Coca Bloos, și pentru muzică originală, Cristian Lolea.

(w882) Zavera fil

Ştefan, un bărbat de vârstă mijlocie, conduce o firmă de construcții împreună cu prietenul lui de-o viaţă, Nic. După moartea suspectă a lui Nic și sub presiunea preluării afacerii, Ştefan are o criză existenţială. În următoarele zile după moartea lui Nic, Ştefan descoperă compromisuri făcute de prietenul lui, iar adevărurile în care crezuse, pe care își construise viața, acum se clatină. Ce se întâmplă când Ștefan este obligat să deschidă ochii și să ia noi decizii?

Filmul îi reunește în distribuție pe actorii Dorian Boguță, Ioana Flora, Medeea Marinescu, Șerban Pavlu, Coca Bloos, Silvia Năstase, Dan Tudor.

(w882) Zavera fil

Regizorul Andrei Gruzsniczki a semnat și scenariul filmului Zavera, alături de Mircea Stăiculescu. Scenariul a fost realizat în cadrul programului Script Development Workshop Sources 2 și prezentat la Cinelink Work in Progress (Sarajevo IFF, 2018), unde a obținut premiul TRT.

(w882) Zavera fil

Andrei Gruzsniczki i-a fost asistent de regie lui Lucian Pintilie, apoi a realizat mai multe filme documentare și scurtmetraje de ficțiune. Cealaltă Irina este debutul său în lungmetraj, film care i-a adus nu doar recunoașterea, ci și șase trofee dintre care trei naționale - TIFF, UCIN, Anonimul - în 2009. Cu Mircea Stăiculescu, Gruzsniczki a scris și scenariul de la filmul Cealaltă Irina.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Despre „Adevărata Basarabie”, la

Asociația Tinerilor Români din Afara Granițelor organizează campania „Adevărata Basarabie”. Am călătorit dincolo de Prut alături de Alina ...

Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

 

#tvr3