loader
Foto

Galerie foto

„Drumul lui Leşe” continuă cu ediţii în premieră la TVR 3

Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc s-au numărat printre invitaţii lui Grigore Leşe în prima ediţie din noul sezon al emisiunii. „Drumul lui Leşe” este la TVR 3 şi online, pe TVR+ , din 28 octombrie, de la ora 21.00.

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Veselie, nu divertisment. Muzică ţărănească, nu muzică populară. Oameni adevăraţi, nu oameni de carton”. Aceasta este premisa de la care Grigore Leşe porneşte în emisiunea pe care o aduce telespectatorilor în fiecare vineri seară. Pe 28 octombrie, repornim pe Drumul lui Leşe cu un nou sezon. Al cincilea. În prima ediţie, suntem pe drumul lui Sânmedru, acoperit de zăpadă, când fetele doresc să primească basmaua ca semn al trecerii la statutul de femeie maritată. Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, precum şi soprana Mihaela Pletea, pianista Olga Podobinschi şi chitaristul Angel Militaru sunt invitaţii lui Grigore Leşe în această călătorie tainică şi minunată. Prima ediţie din noul sezon al emisiunii se difuzează la TVR 3 şi online, pe TVR+, pe 28 octombrie, de la ora 21.00.

(w882) Drumul lui

Are loc nunta oilor, feciorii se întrunesc la o casă, de unde pornesc, apoi, prin sat, cântând din fluiere şi cavale. Între ei se află un fecior îmbrăcat în femeie. Dacă Sfântul Gheorghe reprezenta convenţional deschiderea pământului şi sosirea primăverii, Sfântul Dumitru este asociat cu moartea naturii, cu sosire iernii şi a frigului. Sfântul Dumitru este patronul păstorilor. Tinerii sar peste focul lui Sânmedru. Cei care vor reuşi să sară se vor căsători în decursul anului. Femeile împart nuci, mere, struguri, sărbătoresc moşii lui Sfântul Dumitru.

(w882) Drumul lui

Despre toate acestea povestim cu Grigore Leşe şi invitaţii săi vineri seară, de la ora 21.00, la TVR 3, când păşim din nou pe Drumul lui Leşe.

(w882) Drumul lui

Redactori: Savina Bantaş, Sandrino Gavriloaia, Răzvan Bucuroiu

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

14:00 Tableta de sănătate

*Studioul teritorial Iaşi

* Medici de diferite specialități vin în studioul TVR Iași cu cele mai bune indicații și recomandări, temele alese fiind întotdeauna de actualitate. În plus, în această emisiune promovăm reușitele medicale din zona Moldovei, un stil de viață echilibrat și importanța prevenției.

* Adolescența, o întrebare fără răspuns?

Producător Claudia Dănăilă

14:55 FILLER

*ABC-ul democratiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

Producator Ovidiu Mihaiuc

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

Muzică populară în programele de Paști de la TVR3

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

TVR3 vă propune să înveseliți mesele de sărbătoare cu muzică din toate zonele folclorice ale țării. De duminică, 5 mai, de la ora prânzului, când ...

„Măsura Iubirii este Jertfelnicia!

Pe TVR3, în transmisii directe de la Blaj și Cluj-Napoca, puteți urmări în fiecare zi, în perioada 2-7 mai, liturghiile oficiate în catedrale în ...

 

#tvr3