loader
Foto

„Drumul lui Leşe” a revenit cu premiere în grila TVR 3 | VIDEO

Poeta şi eseista Evelyne Maria Croitoru, jurnalista şi actriţa Anca Roxana Constantin, respectiv artistul şi jurnalistul radio Ion Marinescu – „Ţurlă” au fost invitaţi în ediţia ce a deschis noul sezon al emisiunii realizate de Grigore Leşe. Ediția s-a difuzat în 6 aprilie, de la ora 21.00, la TVR 3.

 

Drumul lui Leșe

Primăvara TVR 3 ne invită, din nou, să păşim, cu tihnă, bucurie şi sfială, pe „Drumul lui Leșe”. Emisiunea a revenit, din 6 aprilie, cu noi ediţii în premieră, cu oameni din domenii diferite – dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari – cu aduceri aminte, cântece şi multă emoţie.

Viața celor care clacă pragul emisiunii realizate de Grigore Leşe este un drum ce trebuie adus în atenția telespectatorilor, o „mișcare prin învârtire”, aşa cum o descrie rapsodul. Sunt oameni de ispravă, care se deschid în faţa telespectatorilor.

 

(w882)

(w882)

Noul sezon a început, aşa cum ne-a obişnuit, cu un dialog „de împăcare și de bucurie”. Alături de Grigore Leşe, în platou au fost Evelyne Maria Croitoru, poetă şi eseistă, jurnalista şi actriţa Anca Roxana Constantin, respectiv artistul şi jurnalistul radio Ion Marinescu – „Ţurlă”, cu a lui chitară.

(w882)

(w882)

„Drumul lui Leşe” este un program în care se îmbină armonios dezbaterea, monologul şi actul artistic ancorat în realitatea autohtonă şi universală. Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic, care debordează de vitalitate şi care reuşeşte să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în acelaşi timp, cu umorul specific, să gândească şi să se redescopere.

(w882)

(w882)

***

Echipa emisiunii:

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

 

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)
 
Ediție câmpenească, la

De 1 Mai v-am dat Ziua bună de pe malul lacului Ciric. Moderatoare - Laura Lucescu, Raluca Aftene

De sărbători, Dăruiește Românie!

De sărbători, Dăruiește Românie!

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Carmen Târnoveanu vă așteaptă alături de invitați speciali, în edițiile de sărbătoare ale emisiunii ”Dăruiește Românie!”, miercuri, 1 mai, de ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvr3