loader
Foto

Drumul lui Leşe: Dialog de împăcare și bucurie

"Drumul lui Leşe" v-a adus în ediția din 8 aprilie o întâlnire cu Zamfir Dejeu și Doru Dejeu. Grigore Leșe vă așteaptă pe TVR3 și TVR+ de la ora 22.00.

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Drumul lui Leșe revine în grila de primăvară cu emisiuni atractive. Vor veni pe Drumul lui Leșe oameni din domenii diferite: dirijori, horitori, pictori, coriologi, etnomuzicologi, artiști, manageri, lăutari.

(w882) Drumul lui

Invitații ne vor arăta lumea lor prin aduceri aminte. Viața lor este un drum care trebuie adus in atenția telespectatorilor.

Viața lor este o mișcare prin învârtire. Sunt oameni de ispravă. Telespectatorii vor avea ocazia să le vadă sufletul. Emisiunea Drumul lui Leșe înseamnă un dialog de împăcare și  de bucurie.

(w882) Drumul lui

Prin discuţia din ediţia din 8 aprilie, nu am vrut să demonstrăm că cercetarea muzicii orale s-a făcut și se face la întâmplare pe la noi, am vrut să spunem doar că e greu, dacă trăiești la oraș, să deslușești glumele, mintea și sufletul omului.

(w882) Drumul lui

Încă din secolul trecut au fost universitari prestigioși care s-au opus introducerii folclorului ca materie de studiu în universități. Astăzi au apărut școli în care se predă cântecul tradițional. S-a creat o rețea managerială la nivel național, un sistem de învățământ artificial și păgubos.

***

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator și moderator: Grigore Leşe​

Invitaţi: Zamfir Dejeu, Doru Dejeu

(w882) Drumul lui

7:00 Satul meu

(redifuzare)* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Proiecte, bani europeni, noutăți legislative, afaceri în domeniul agricol *Sate de poveste

Producător Vasile Braic

7:55 FILLER

*ABC-ul democraţiei *Studioul teritorial Iaşi

*Personalități care expun o idee pe care o consideră crucială pentru înțelegerea politicii.

* Dan Berinde II

Producîtor Ovidiu Mihaiuc

 
 La Drânceni

La Drânceni

publicat: vineri, 06 septembrie 2024

În apropiere de Prut, în județul Vaslui, Ansamblul „Plaiurile Prutului” din Drânceni păstrează folclorul autentic și duce mai departe tradițiile ...

Violoncelul, dragostea mea

Violoncelul, dragostea mea

publicat: joi, 05 septembrie 2024

Vă invităm să aflați de ce muzica e uneori frumusețe și întotdeauna transpirație. Veți putea ști aproape totul despre cel mai mare și cel mai ...

Turist în Munții Vrancei

Turist în Munții Vrancei

publicat: miercuri, 04 septembrie 2024

Un loc mirific, cu peisaje fermecătoare și oameni care păstrează tradiții străvechi. În satul de vacanță din comuna Năruja vizităm un centru de ...

 

#tvr3