loader
Foto

Galerie foto

"Drumul lui Leşe", cu Nicolae Iuga

Vineri, 10 decembrie, de la ora 21.00, la TVR 3 și online pe TVR+, vă invităm la o nouă ediție "Drumul lui Leşe".

 

Grigore Leşe
Drumul lui Leșe

Moderator: Grigore Leşe

Invitat: Nicolae Iuga

Consumatorul exclusiv de programe de televiziune, vedetele de TV pot să ia locul intelectualului și gânditorului pe scena publică, pot să treacă drept gânditori, ba chiar se pot pune pe sine în imaginarul colectiv, mai presus decât gânditorii reali, considerați demodați. Televiziunea răstoarnă raportul dintre a înțelege și a vedea.

(w882) 2

Explicațiile verbale nu sunt suficiente în sine, ci au sens numai în funcție de imaginile derulate pe ecran. Televiziunea vine să creeze un ceva ce nu au reușit nici creștinismul primitiv și nici dictaturile secolului XX, anume omul nou. Copiii văd scene de violență la TV și le asimilează ca pe un model de succes. Copilul format într-un univers centrat pe vizual nu devine niciodată matur cu adevărat. El va rămâne toată viața un video-copil, incapabil de gândire critică pe cont propriu, incapabil de raționamente abstracte. Cultura omului nou înseamnă declasificare la subcultură.

(w882)

Se confirmă și din acest punct de vedere faptul că marile imperii, aparent atotputernice și de necucerit, din afară, s-au demolat singure. Cu alte cuvinte, colapsul cultural al marilor imperii a venit întotdeauna din interiorul lor.

(w882) uu

***

Drumul lui Leşe este un program în care se îmbină armonios  dezbaterea, monologul şi actul artistic ancorat în realitatea autohtonă şi universală. Este o emisiune croită în jurul unui personaj carismatic, care debordează de vitalitate şi care reuşeşte să transmită publicului mesaje clare, făcându-l, în acelaşi timp, cu umorul specific, să gândească şi să se redescopere.

Jurnalist senior: Sandrino Gavriloaia

Producător: Sînziana Miloşoiu

Realizator: Grigore Leşe

19:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător Miruna Moraru

20:00 La sfatul popular

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

Transmisiune direct

 
Gheorghe Roșoga - „Vorbe de duh, povestiri cu tâlc”

Cartea interpretului Gheorghe Roșoga și cariera lui artistică sunt subiectele reportajului din ediția „Lumea de aproape" de marți, 23 aprilie, de ...

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

Matematica în universul adolescenței, un exercițiu propus în „Lumea de aproape

Miercuri, 24 aprilie, de la ora 17.30, pe TVR3 puteți urmări un reportaj pregătit de TVR Iași, despre întrecerile, problemele și mizele elevilor.

 

#tvr3