loader
Foto

Galerie foto

Ducu Bertzi în concert la „Folk la altar” | VIDEO

Duminică, 25 decembrie, ora 24.00, la TVR 3, v-am invitat să-l urmăriți Ducu Bertzi în concert la „Folk la altar” (Râşnov, 2022).

 

Remix

După o primă ediţie pusă la cale cu echipa „Remix”, Asociaţia Mioritics a revenit în Biserica Evanghelică din Râşnov cu un nou afiş (27 – 30 iulie 2022), recuperând pe de o parte prima generaţie de artişti ai genului, pe de altă parte deschizând porţile generaţiei următoare.

A doua seară a fost încheiată de recitalul unuia dintre cei mai importanţi folkişti apăruţi pe scenele Cenaclului „Flacăra”, Ducu Bertzi. Cunoscut deja pe scena Casei de cultură a Studenţilor din Bucureşti din 1976, din numeroasele apariţii în concertele folk, Ducu se afla în 1979 printre protagoniştii grupului coral Song, condus de Ioan Luchian Mihalea.

(w882) BERTTT

Melodia care l-a urcat în ochii şi urechile lui Adrian Dohotaru, pentru a primi mai apoi girul lui Adrian Păunescu, a fost un cântec tradiţional cules din Maramureşul natal, de atunci mare şlagăr: „Când s-o-mpărţit norocu”. După acesta, au urmat compoziţii originale, alte cântece auzite din bătrâni (unul cântat şi la Râşnov, doar cu vocea).

(w882)

Ducu Bertzi realizează, de un sfert de secol, emisiunea radiofonică etalon a genului - „Omul cu chitara” (la radio România, la un moment dat şi cu o variantă video la TVR 2); mai mult, de câţiva ani susţine un festival-concurs folk la Sighetu Marmaţiei - „Floare de colţ”.

(w882) ffd

Poate mai puţini ştiu, Florian Pittiş a susţinut în ultima perioadă a vieţii spectacole alături de Ducu, Marius Baţu şi Mihai Neniţă. Ducu s-a ocupat de toată organizarea, inclusiv de editarea mărturiilor după trista trecere în nemurire a lui Moţu.

Producător Doru Ionescu

Credite foto:  Asociaţia Mioritics, Emilian Urse, arhive personale

10:00 Telescoala in limba maghiara

(redifuzare)*Studioul teritorial Cluj

*Producător Feketelaki Tibor

10:55 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3