loader
Foto

Duminică, la Remix: 3 personaje, 3 generaţii, 3 povești…cu cântec

Remixul a venit duminică, la TVR 3 de la ora 22:10, cu trei personaje muzicale din Canada şi Marea Britanie:  Sergiu Cioiu, Carmen Corcoz, respectiv Cornel Sorian.

 

Remix

Ediţia este disponibilă online la TVR+

SERGIU CIOIU (Ottawa, Canada)

(w160) SergiuActor şi cântăreţ care a atins cele mai înalte standarde ale scenei şi micului ecran încă din ultimii ani ’60, Sergiu Cioiu a avut o deschidere deosebită spre cântecele franţuzeşti ale epocii (Gilbert Bécaud, Jacques Brel, Charles Aznavour), apropiindu-se de stilul lor cu ajutorul unor compozitori precum Alexandru Mandy, printre alţii.

A plecat din ţară în 1981, cu soţia şi cu fiul lor, în Franţa, iar după un an s-au stabilit în Canada. A continuat să lucreze în domeniu, dar mai mult în culise decât pe scene, logic.

Printre altele, a dat lecţii şi a susţinut workshop-uri de actorie / dramaturgie, iar în spaţiul privat a cultivat cu aceeaşi pasiune cântecul şi mai ales poezia românească; ca dovadă - clipurile editate în emisiune, realizate de-a lungul timpului cu sprijinul fiului său, Leonard Constant, care îi calcă hotărât pe urme.

(w882) Sergiu

De ultimă oră: o carte – interviu cu Sergiu Cioiu, lansată în primăvară cu radiofonista Puşa Roth, iar zilele acestea un dubluCD cu cele mai frumoase cântece pe care i le-a scris Alexandru Mandy.

(w235) Coperta

(w235) Disc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CORNEL SORIAN (Londra, Marea Britanie)

Cornel a păşit în muzica românească, din 1995, pe uşa rock, apoi a erupt pur şi simplu în topurile autohtone cu grupul pop-dance Stigma, devenind unul dintre pionii scenei românești de profil.

(w882) Stigma

În ciuda succesului, în 2007 a vrut să repornească totul de la zero, în capitala mondială a muzicii.

Era pregătit, la o adică, să cânte pe stradă, dar n-a apucat. Cu grupul în care a intrat - Ooberfuse - a ajuns să compună şi să interpreteze imnul tineretului catolic din Marea Britanie, în timpul vizitei Papei. Apoi a preferat o altă activitate, mai creativă pentru el.

(w882) Cornel

Astăzi Cornel este producător al aspiranţilor britanici la glorie, într-un studiou de înregistrări din Soho. În ultimii ani, a urmat cursurile unei importante universități specializate în producţie audio film.

(w882) Stigma

Ţine aproape de România prin fiica sa şi mama ei, dar şi în calitate de producător al unor emisiuni radio şi TV pentru copii.

(w235) Afis(w235) Sorian

CARMEN CORCOZ (Toronto, Canada)

Carmen a intrat în lumea artistică de peste ocean la 13 ani, scriind poezii. Apoi a început să cânte, înregistrând şi un prim disc, cu o destinaţie caritabilă.

(w882) Carmen

Echipa de filmare a surprins-o înregistrând melodii în manieră R&B, pentru o casă de producţie de top. Deşi plecată de mică din România, Carmen a încercat să nu uite limba părinţilor săi, fiind activă în comunitatea românească.

(w882) Carmen

Fosta Miss a diasporei române din Montreal a revenit de două ori în România, cu ocazia unor manifestări internaţionale de la Mangalia şi Sibiu.

(w235) Miss(w235) Carmen

Astăzi este o adevărată vedetă, care apare pe copertele revistelor de modă; cântă cu toate prilejurile posibile, nu în ultimul rând pentru ai ei, românii din Canada.

(w882) Carmen

***

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

16:00 Forum economic

*Studioul teritorial Timişoara

*Dezbatem principalele subiecte economice ale momentului. Punem întrebări, căutăm răspunsuri și soluții la probleme și situații care ne interesează pe toți. Discutăm cu economiști, antreprenori , specialiști în diverse domenii care influențează economia și calitatea vieții, dar și cu autorități.

Producător Daniela Constantin

Transmisiune directă

16:55 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3