loader
Foto

Duminică la Remix, jazz, blues și hardcore din Europa

Duminică, 12 martie, de la ora 22.00, la TVR 3 şi pe TVR+, jazz, blues și hardcore din Europa, înapoi în România: Dumitrio, Marius Dobra Band și Dirty Shirt.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

George Dumitriu (Olanda)

A început muzica serios, din liceu, alături de pianistul Sorin Zlat.

Chitarist cu pregătire academică la vioară, George a studiatcu profesori americani veniţi la facultatea de jazz de la Timișoara, apoi la Groningen, împreună cu Cătălin Milea; grupul lor Re-Bop Unit a lansat un disc avându-l ca invitat pe Dick Oatts.

(w500) George

Cu un stagiu newyorkez, apoi şi un masterat la Amsterdam în Electronics, George s-a stabilit în capitala Olandei, de unde a colaborat în proiecte dintre cele mai variate stilistic.

(w882) George

Cu solista Sanem Kalfa și Alex Simu Quintet va lansa discuri în 2017. Trupa sa de bază se numește Dumitrio (cu contrabasistul italian Mattia Magatelli şi bateristul sloven Kristijan Krajnčan), cu care în 2014 a colindat Europa, promovând discul de debut al trioului, „Future Nostalgia”.

(w882) George

Nu în ultimul rând, cu fiecare dintre grupurile în care a evoluat a venit și în România; pe de altă parte, a răspuns la solicitările prietenilor muzicieni din țară, precum în cazul proiectului Romanian Jazz Collective.

(w882) jazz

Marius Dobra (Austria)

De loc din Oradea, până în 1989 chitaristul părea să aibă o carieră de succes în România, cântând hard rock cu grupuri ca Riff sau Pe Cont Propriu. La sugestia tatălui său, a plecat pentru o viață mai bună.

(w882) Marius

De la cărat cărbuni și munca în vie a ajuns să aibă propria afacere, iar în paralel a refăcut și un grup pop-rock cu care a pătruns în topuri. Dar colegii au refuzat trecerea la profesionism, așa că Marius a abandonat muzica.

(w882) Marius

Până la două grave probleme de sănătate succesive, care l-au întors la rock; de astă dată a înființat propriu-i grup de blues, cu succes.

În curs de înregistrare a celui de-al doilea disc, formația Marius Dobra Band a reprezentat România la „European Blues Challenge” de la Bruxelles și este din ce în ce mai des invitată să cânte în țara natală a solistului chitarist.

(w882) portret

Mihai Tivadar (Franța)

Claviaturistul a fondat la jumătatea anilor ’90, alături de câțiva prieteni concitadini din Seini/ Maramureș, un grup rock – Dirty Shirt – premiat la mai toate concursurile de gen.

Până în 2001, când Mihai pleacă lastudii economice postuniversitare. După stabilirea sa la Grenoble, reactivează formația, înregistrând și repetând prin internet, apoi și live.

(w882) Mihai

Dirty Shirt concertează în Europa, lansează trei discuri (cel mai recent -„Dirtylicious”) și câștigă Locul II la Wacken - Germania, cel mai important concurs metal-rock din lume, apărând și pe filmul aniversar de 25 de ani al manifestării.

(w882) Dirty

Între concertele din țară, unul a devenit tradițional – festivalul din decembrie „Moş Crăciun e rocker”, cu finalități umanitare. În 2017, trupa revine într-un turneu românesc inedit, etno-metal, alături de taraful Transilvania!

(w882) Dirty

Realizator Doru Ionescu

Foto: Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

12:50 Teleshopping-Publicitate

13:05 Cult@rt

*Studioul teritorial Timişoara

*Producător Tania Tunas

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3