loader
Foto

Duminică, la TVR 3, un Remix cu rock și folk românesc

La TVR 3, duminică, 8 ianuarie, de la ora 22:00, un Remix cu rock și folk românesc, via Stockholm și Melbourne.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

NUȚU OLTEANU (Suedia)

Portretul unui chitarist român peste care vremurile au trecut frumos şi n-au lăsat urme decât la capitolul Experienţă.

Pentru că el este departe de a-şi fi spus ultimul cuvânt în muzica rock. Sau solo!

(w882) Remix

Fondator Iris la jumătatea anilor ’70, se specializează în showbiz-ul românesc cu Roșu și Negru, pentru a reveni și a ștanța primul disc al trupei sale, astăzi un etalon al genului hard rock în România.

(w882) Holograf

A urmat reinventarea trupei Holograf, alături de încă doi foşti colegi din Iris… și un nou disc de referință. Lucruri cunoscute de toți fanii celor două trupe, mai puțin povestea încercărilor lui Nuțu de a părăsi țara, nereușite.

(w500) Holograf

În 1990, prin căsătorie, a ajuns și în Occidentul dorit de decenii - s-a stabilit într-o suburbie a capitalei, iar de atunci a început să cânte în toate combinaţiile posibile. Dar niciodată nu a mai avut parte de succesul şi fanii din ţară, unde a revenit atât cu trupe suedeze, încă din 1992, cât şi alături de vechii colegi de concerte (Holograf, Iris, Cristi Minculescu etc).

(w882) Nutu O

Încă o secvență inedită în emisiune - grupul său suedez din 2009 – Sabbtail – cea mai reușită încercare de proiect rock, în opinia realizatorilor emisiunii, dar și cea mai volatilă, în lipsa unor concerte în afara Suediei (țară obișnuită să exporte muzică bună, mai puțin să o găzduiască)...

(w882) Minculescu

TRAIAN COSMA (Australia)

Arhitect folkist din Oradea, în timpul studenției clujene, în anii ’70, Traian cânta împreună cu Tudor Boroş ori celebra Marcela Saftiuc; în decada următoare, deschidea concertele rock Metropol (cu care a continuat să colaboreze, inclusiv în 2008, cântând la show-ul aniversar al acestora, de la Oradea).

(w500) Afis

În 1989 își încearcă norocul – alături de familie – la Budapesta, dar va ajunge până la urmă la Viena și de acolo la Antipozi.

(w882) Traian Rad

Traian a făcut carieră în arhitectură, emisiunea fiind ilustrată cu multe dintre clădirile proiectate de el; în particular, la sugestia emisiunii în limba română de la Radio 3ZZZ, a revenit în muzică.

(w882) Canta

A continuat să înregistreze şi să cânte pentru comunitatea românească – compoziţii vechi şi noi, reunite pe două discuri needitate oficial, „Zid deasupra căderii” respectiv recentul „Primiţi colindători?”. Acesta din urmă aduce o dimensiune inedită în corpusul de cântece tradiţionale de iarnă, aceea a colindelor urbane.

(w882) colinde

Realizator Doru Ionescu

***

Foto:  Arhive personale

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

2:00 La sfatul popular (R)

* Cine are pe telefon Skype, Zoom sau TiK ToK...ATENŢIE! Căutaţi emisiunea asta! Viaţa unei comune sau a unui oraş pusă în lumina unei noi abordări, unice în peisajul media: ce are, ce face, ce pierde şi ce câştigă omul trăind în locul în care trăieşte! Modernizarea drumurilor, abandonul şcolar, folclor şi tradiţii păstrate, locurile de muncă pierdute şi plecarea în bejania ”diasporei”, şcoli cu wc-ul în fundul curţii şi proiecte de investiţii aducătoare de pâine pe masa românului... talente nedescoperite şi valori recunoscute de toţi. Primarul, locanicii, oamenii de afaceri, preotul sau dascălul din sat, din oraşș... din capitala ţării, toţi vor fi în direct la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII LA SFATUL POPULAR!

Producător Ştefan Stănescu

(Reluare)

3:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Invitație la Festivalul Național Al Ouălor Încondeiate

Miercuri, la "Ziua bună de la Iași", locuitorii din Ciocănești, județul Suceava, v-au adresat o invitație la Festivalul Național Al Ouălor ...

”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: luni, 15 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

 

#tvr3