loader
Foto

După ani și ani...Adrian Ordean, la "Remix"

Un chitarist, compozitor și producător muzical de top, de la Pop-Rock la Dance: După ani și ani... Adrian Ordean . La “Remixul“ din 10 iunie, ora 19.00, la TVR 3  şi online pe  TVR+.

 

Remix

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

În preajma lansării unei cărți autobiografice, sâmbătă seara e timpul pentru portretul unuia dintre muzicienii pop - rock importanți ai României, ani de zile cotat ca cel mai bun chitarist.

A cunoscut muzica la Sibiu, studiind vioara, pentru a se orienta spre muzica nouă – rockul anilor ’70.

(w882) Vjzq

După o experiență inedită ca basist alături de Vocal Jazz Quartet, cântă în trupele sibiene Stereo și Riff.

Primul dintre grupuri va fi reînființat de Adi la Brașov, concertele limitându-se la restaurante. Pe traseul Grup ’74Sens Unic, recomandat lui Liviu Tudan pentru Roșu și Negru, Ordean acceptă invitația și sosește în capitală.

Într-un adevărat supergrup, face echipă cu chitariști precum Florin Ochescu ori Dan Bădulescu, tânarul basist Gabi Nacu, bateriștii Liviu Hrișcu ori Dorel Vintilă Zaharia, claviaturistul Cornel Cristei; lista este mai lungă...

În 1988 are ocazia să se reinventeze în grupul Compact, care se va fi împărțit în două formule, de Cluj și de București.

(w882) comsup

Beneficiind de aportul solistului Leo Iorga, preia hățurile componistice în 1988 și ține ține ștacheta sus, alături de secția ritmică clujeană (Teo Peter/ Leluț Vasilescu) și de claviaturistul Vlady Cnejevici, în perioada tulbure a anilor ’90.

(w882) com90

(w235) ordeanExperiența înregistrării discului de mare impact “Cine ești tu, oare?” îl atrage spre studioul de înregistrări Migas Real Compact.

În anii 2000, se retrage și mai mult în spatele pupitrului de mixaj, după experiența unui nou grup – Schimbul 3 – în care invită noua generație de instrumentiști, acompaniindu-l pe același Leo. Compune și inventează grupuri pop-dance precum Asia, Amadeus, Pops.

Apoi, tot cu Iorga, solistul care i-a cântat cele mai multe compoziții rock, revine pe scene în diverse componențe și titulaturi - Ordean, Pact, Schimbul 3.

În iunie, la a V-a ediţie “Hermannstadt Fest”, e așteptat să lanseze volumul autobiografic “După ani și ani...Povestiri din spatele scenei/Sibiu 2017”.

 

(w235) Disc(w235) pactleo

 

***

Foto: Arhive personale

(w882) scmb3

***

Realizator Doru Ionescu

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Cult@rt (R)

*Studioul teritorial Timişoara

Producator Tania Tunas

(Reluare)
 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3