loader
Foto

"Stepan Project Blues Foundation" la Remix

Povestea muzicală a membrilor grupului STEPAN PROJECT BLUES FOUNDATION este surprinsă în repetiţii şi concerte pentru a fi spusă telespectatorilor  TVR 3, în două ediţii de colecţie, la data de 2 şi 9 iunie, de la orele 22.30 şi, respectiv 22:00, la emisinea REMIX.

 

Remix

În 2016, Nicolae Covaci a iniţiat la Gărâna „Wolf Blues Festival” (coordonator organizare Mara Marcu), cu un afiș valoros şi numeros. Ilie Stepan a strâns muzicieni din mai multe grupuri (şi generaţii) timişorene şi – mai mult decât recitalul formaţiei Stepan Project Blues Foundation - a avut ideea să filmeze toată evoluţia repetiţiilor trupei, un concert intermediar la Jimbolia, pregătirile din Poiana Lupului, culminând cu concertul din 29 iulie!(w882)

(w882)

Cu sprijinul regizorului Cosmin Ţiglar şi fireşte al producătorului Dragoş Neacşu, anul trecut a fost editat un film - un DVD lansat, de curând, şi în Bucureşti. „Concertul” are ca personaje principale membrii trupei timişorene: Ilie Stepan (chitară, bass), Doru Apreotesei (claviaturi), Dixie Krauser (bass, voce, claviaturi), Horea Crişovan (chitară), Bogdan Nagy (voce, muzicuţă) şi Florin Cvaşa (tobe).

(w882)

(w882)

Dar filmul nu este doar un „making of” al concertului. Pe de o parte, apar şi alţi „grei” ai genului în România (Dan Andrei Aldea, Nicolae Covaci, A G Weinberger, Vali Răcilă, Laszlo Farkas ş.a.), pe de altă parte, fiecare dintre membrii Stepan Project Blues Foundation îşi spune povestea apropierii de blues, în contextul grupurilor rock în care a cântat: Pro Musica, Stepan Project, Metamorf, Post Scriptum, Logaritm, Crossroads, Quo Vadis, Burning Table şi încă altele.

(w882)

Este pusă în pagină, astfel, o parte semnificativă a istoriei rockului timişorean şi românesc, peste decenii, în particular a blues-ului. Nu lipsesc din evocări muzicieni dispăruţi, dar şi personaje din umbră, care au asistat activ fenomenul, de ieri până azi (Tavi Ştefănescu, Perin Boian, Cornel Calboreanu „Schwarz”, Mircea Chinezon...)

Un film dedicat lui Cornel Chiriac!

***

foto: arhiva facebook Ilie Stepan

Realizator: Doru Ionescu

***

Emisiunea poate fi urmărită şi online la TVR+.

7:00 Telematinal

(I) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

8:00 Telematinal

(II) (simultan TVR Moldova)

Moderatori: Anatol Guzic, Alexandrina Vrîncean

Producător Luminița Popa

Transmisiune directă

 

Fiecare instrument muzical ne transmite farmecul său. Joi, 28 martie, la "Ziua bună de la Iași", s-a discutat despre țambal. Cu Laura Lucescu și ...

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

"Forum economic", la TVR3 și TVR Iași | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Miercuri, 27 martie, de la ora 16.00, a fost difuzată o nouă ediție "Forum economic", la TVR3 și TVR Iași.

 

#tvr3