loader
Foto

„Emigrant Blues", un documentar despre viața românilor pe drumurile Europei

„Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole" este filmul documentar pe care îl puteți urmări pe 30 mai, de Ziua Românilor de Pretutindeni, la TVRi de la ora 18:30 și la TVR3 de la ora 23:20.

 

Regia şi scenariul documentarului de 70 de minute sunt semnate de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan.

Vedem o interpretare a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa actuală: conform unui raport ONU, România se afla pe locul doi, după Siria, pe lista ţărilor cu cei mai mulţi emigranţi între 2007 şi 2015.

(w882) Emigrant B

Documentarul din 2019 este un road movie atipic, o colecție de tablouri în mișcare, unele situate la granița cu pateticul, altele îmbibate de umor negru, în care se descriu viețile unor oameni uitați sau ignorați, oameni care trăiesc departe de casele lor, permanent „străini”, permanent pe drumuri.

(w882) Emigrant B

Urmărim peste 55 de ore într-un autocar plin de oameni care călătoresc mii de kilometri spre și dinspre noua lor casă, între București și Madrid. Ascultăm fragmente din povești ale unor români care visează la țara lor natală, dar sunt prea speriați să o ia, din nou, de la capăt.

(w882) Emigrant B

30 mai 2021 este Ziua Românilor de Pretutindeni, zi marcată anual în ultima duminică a lunii mai.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR aflați aici.

20:00 Teatrul Naţional de Televiziune

* TITANIC VALS de Tudor Muşatescu

Regia Dinu Cernescu

În distibuţie : Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dorina Lazăr, Cesonia Postelnicu, Carmen Ungureanu, Mihai Constantin , Mihai Fotino, Teodor Danetti, Radu Duda, Aneta Lipan, Traian Andreiescu, şi copilul Matei Constantinescu.

Regia tehnică Anca Chirică

Maestru sunet : Tatiana Stoenescu, Emil Marinescu

Director de producţie Traian Andriescu

Asistent de regie Mihnea Dăneţ

Ilustraţia muzicală Lidia Danciu

Costume Elena Timonu

Decoruri arh.Gheorghe Constantin

Imagine artistică : Mihai Ratcu, Mihai Naghy, Andrei Marinescu, Florin Dumitru.

Director de imagine George Grigorescu

Regia de montaj Marga Niţă

Redactor Ioana Prodan

“Am fost întrebat, de multe ori, dacă personajele din Titanic Vals şi subiectul piesei au existat în realitate sau au vreo înrudire directă cu oameni şi fapte petrecute aievea.Da, au existat, şi tot ce se întâmplă în Titanic Vals s-a întâmplat în realitate…

Cât priveşte personajele-dealtminteri ca în întreaga mea literatură, de la poem la roman şi de la schiţă la tragicomedie , acestea au fost întotdeauna luate direct de la marea şi inepuizabila mea furnizoare, care a fost, este si va fi: realitatea.”

Tudor MUŞATESCU-Cum am scris „Titanic Vals”

Redactor George Mladen Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR

AUDIENTA GENERALA (AG)

21:50 Memoria tiparului

* Studioul teritorial Tg.Mureş

* Revista presei vechi prezintă, prin tema fiecărei ediții, realitatea din România interbelică, surprinsă prin intermediul fragmentelor extrase din ziarele centrale, regionale sau locale ale epocii, și ilustrate vizual prin imagini de arhiva, fotografii vechi și dramatizări.

Producător Angela Precup

 
Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

Cult@rt: Festivalul Internaţional de Teatru Transilvania

publicat: sâmbătă, 21 septembrie 2024

Evenimentul cultural va avea loc între 3 şi 6 octombrie 2024, oferind o celebrare impresionantă a artei în toate formele sale. La prima sa ...

Trăirea credinței creștine și provocările lumii contemporane

Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan poartă un dialog amical cu părintele profesor doctor Daniel Dascălu, director al Seminarului Teologic ...

”Transparențe” cu Dora-Luminița Vlas-Luca

”Transparențe” cu Dora-Luminița Vlas-Luca

publicat: miercuri, 18 septembrie 2024

”Ideea e să pot să fiu mulțumit cu ceea ce am, asta e miza. Pentru că societatea actuală ne învață că tot ce nu am, trebuie să îmi doresc, ce ...

 

#tvr3