loader
Foto

Galerie foto

Emisiuni dedicate maestrului Constantin Brâncuşi, la TVR 3

TVR 3 şi TVR Craiova ne-au recomandat, în această săptămână, o serie de evenimente culturale organizate cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

 

Memoria locului
Cu cărțile pe față
La pas prin Oltenia

La 140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi, instituţii culturale din Craiova şi Târgu Jiu îşi propun să recupereze dimensiunea operei sale şi statura artistului, ca personaj de excepţie, prin mai multe proiecte de valoare şi evenimente expoziţionale care încearcă să-l readucă în conştiinţa publică.

Vineri, 19 februarie, urmărim mai multe detalii în emisiunea “Memoria locului”, difuzată de la ora 21:30, pe TVR 3. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

De la ora 20:00, pe TVR Craiova, în transmisiune directă de la Târgu Jiu putem urmări concertul “Brâncuşi şi bucuria muzicii”, o întâlnire muzicală de excepție cu Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş şi Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului din Târgu Jiu.

Tot vineri, de la ora 22:00, pe TVR 3, în cadrul emisiunii “Cu cărţile pe faţă”, Mirela Giodea alături de invitații săi - Cătălin Davidescu și Mihaela Velea (critici de artă) - vă invită la o ediție ce poartă numele “Brâncuşi – drumul unui creator de geniu”. Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Duminică, 21 februarie, de la ora 18:30, pornim “La pas prin Oltenia” spre Casa Memorială “Constantin Brâncuşi” de la Hobiţa. Simplă dar spaţioasă, modestă dar totodată desavârşită în frumuseţea ei ţărănească, plină de obiecte străvechi din lemn, casa lui Brâncuşi este locul binecuvântat în care geniul său a deschis ochii asupra lumii, întipărindu-şi-o pentru totdeauna în sufletul său de copil.

Atrăgătoarele meleaguri gorjene, a căror faimă a trecut demult peste hotarele ţării, îndeosebi prin nemuritoarele monumente de artă de la Târgu Jiu, create de marele sculptor Constantin Brâncuşi, oferă turistului spre contemplare peisaje extraordinare. În Gorj, cãlãtorul este, în egalã mãsurã, atras de originalitatea unor monumente ale naturii, valoarea operelor de artă brâncuşiene şi semnificaţia aparte a unor monumente istorice.

Duminică 21 februarie de la ora 17:00, TVR 3 ne-a pregătit o ediție specială a emisiunii “Caravana TVR 3” cu o serie de evenimente culturale şi artistice organizate la Târgu Jiu cu ocazia împlinirii a 140 ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.  Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

 

***

Pe 19 februarie 2016 se împlinesc 140 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi. Televiziunea Română vă invită urmăriţi campania aniversară Brâncuşi, sculptorul luminii - 140 de ani de la naştere. https://youtu.be/1YnAXYMXGTY

11:00 Toţi împreună

* Studioul teritorial Timişoara/Craiova

*Magazin interetnic în limbile minorităţilor *Alte minorităţi

Producător Miodrag Obradov

12:50 Teleshopping-Publicitate

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

Dumitru Furdui, în spectacolul din Arhiva de Aur a TVR „Jurnalul unui nebun

Teatrul Naţional de Televiziune prezintă „Jurnalul unui nebun", de N. V. Gogol, miercuri, 24 aprilie, la TVR Cultural și duminică, 28 aprilie, la ...

 

#tvr3